Börja med currypastan. Lägg då på ca 2 msk av din currypasta och låt den rostas under någon minut. Currypasta5 gröna chilifrukter, ev utan kärnor 2 schalottenlökar 3 klyftor vitlök 2 msk färsk ingefära, riven 5 limeblad 2 tsk torkad koriander, malen 5 vitpepparkorn 1-2 tsk spiskumminfrön 5 limeblad 3 stjälkar citrongräs, finhackade 1 dl thaibasilika eller vanlig, finhackad 1,5 dl färsk koriander, finhackad 3 lime, zest och saft 2 msk neutral olja, t ex solrosolja
Pulled Beef 4-5 port. 1 msk curry. Pulled Beef 4-5 port. Spännande tider. Som jag skrev i förra inlägget så har jag fått ett mycket spännande jobb, som receptkonsult till Ecocaféet i Östersund
Cook the rice in water that has beefstock, curry, peppar, parsley and dill. Curry powder. Spice the steak top middle and bottom with salt, peppar, curry, parsley, dill and a hint of paprika
Add the beef and mix well. Cover and cook over a low heat until the beef is tender and fully cooked. 4 tbsp vegetable oil1 large onion, finely sliced3-4 cloves4 green cardamoms 2 whole star anise4 fresh green chillies, chopped2 fresh or dried red chillies, chopped3 tbsp Madras masala paste1 tsp ground turmeric450 g lean beef, cubed4 tbsp tamarin juicegranulated sugar, to tastesalta few fresh coriander (cilantro) leaves, chopped, to garnish
Small, spicy balls of minced beef cooked in a smooth, spicy sauce make a warming supper. Place the turmeric, curry powder and passata in a wide, nonstick saucepan and bring to the boil
Tillsätt rödlök, vitlök och grön curry. Servera grön currygryta med nykokt ris. Denna gång en god currygryta och en rätt som går under 30 min att göra. Spicy beef med grön curry och kokosmjölk2 port (men det var snarare för 3)Ris2 vitlöksklyftor½ rödlökca 300 g strimlad rostbiff2½ msk grön curry250 ml kokosmjölk1 tsk socker1/4 tärning kycklingbuljong½ ask körsbärstomater1 schalottenlök½ ask babyspenat1