½ Strimlad purjolök Vit grundsås (sauce béchamel) 2 msk smör, eller margarin 2 msk vetemjöl 4 dl mjölk salt och peppar (Senap) Rikligt med riven ost Gör så här. ½ Strimlad purjolök Vit grundsås (sauce béchamel) 2 msk smör, eller margarin 2 msk vetemjöl 4 dl mjölk salt och peppar (Senap) Rikligt med riven ost Gör så här
Låt den fräsa medan du börjar med Bechamelsåsen. Let it sizzle while you start with Béchamel sauce. Dejar freier a fuego bajo mientras inicia con la salsa de bechamel
Låt den fräsa medan du börjar med Bechamelsåsen. Let it sizzle while you start with Béchamel sauce. Dejar freier a fuego bajo mientras inicia con la salsa de bechamel
BECHAMELSAUCE. Melt the butter in a saucepan over medium heat and add the flour, whisk for about a minute and add the milk a little at a time, whisking constantly
This time I made a bechamelsauce, but you can also use ricotta or crème fraîche in your lasagna. Den här gången gjorde jag en bechamelsås, men man kan också använda sig av ricotta eller creme fraîche i lasagne
- Använda i lasagne istället för bechamel. Whey is super healthy and can be used for a variety of things as hair- and skincare, instead of water for baking, instead of white wine in soups or sauces… Who knew
Smält fettet i en kastrull. Rör i mjölet. Drag kastrullen åt sidan och tillsätt kall mjölk. Ställ tillbaka kastrullen och låt såsen koka upp under omrörning
Vad vi nu har gjort är en vit grundsås, sauce béchamel, fast med jordärtskocksspadet förutom mjölk. Det här är ett recept som kommer från en alldeles underbar kokbok jag har i min digra kokbokshylla