Bearnaisesås dragon äggulor recept

23 Spara

Fejkad bearnaisesås – ett lite magrare men väldigt gott tillbehör till maten!

Tag av plattan och rör ned äggulorna och tillsätt dragon och ev. ” tänker du skeptiskt och nej, det är därför det kallas fejk…Men genom att tillsätta äggula och dragon får du en sås som smakar bearnaise och som du med gott samvete kan ta lite till utav utan att behöva tänka på att energiinnehållet i middagen skenar iväg helt åt skogen
14 Spara

Lättlagad bearnaisesås

Smaka av med salt, peppar, dragon och persilja. Häll vinäger, äggulor, creme fraiche i en hög skål. Lättlagad bearnaisesås  2-3port. 2 äggulor. 2 tsk torkad dragon. 2 äggulor. 2 tsk torkad dragon
6 Spara

Bearnaisesås

Blanda äggulorna och en matsked reduktion i en rostfri bunke. 1a på Såstoppen Ja, det kan man nog lugnt säga, att Bearnaisesås ligger högst på mångas favoritlista. På 90-talet ansågs Bearnaisesåsen på många fina krogar inte passa in i den flotta menyn. Sauce Bearnaise 2 Ekologiska Äggulor 150 gr Smör 1 msk Reduktion 1 msk finhackad Persilja 1 tsk hackad Estragon i Vinäger eller 1 krm torkad Dragon 1 krm Körvel ½-1 tsk pressad Citron Några droppar Worcestersauce Havssalt Cayennepeppar Värm upp en kastrull med vatten tills det sjuder, inte kokande för då blir det för varmt för äggsmeten
Sökförslag och sidor