varmrökt lax och ingredienser till en helt underbar basilikasås med parmesan. Sist Johan var och hälsade på mig tog vi bilen till Ica Maxi och shoppade loss
I vilket fall som helst så smakade rödbetsblasten jättebra tillsammans med fisken. Den här ugnsbakade saftiga laxen med en len citron och basilikasås fick bli veckans fiskrätt
Eftersom vi måste äta upp den fisk som vi har kvar i frysen, så räknar jag med att det nog tar några veckor till innan vi kör i gång med den nya kosten
Kall lime- och basilikasåstill fisk. Späd med vatten till lagom tjock sås. Lax. Lägg portionslaxfiléer i ugnsform, strö över lite örtsalt och ställ in i 200 graders ugn, ca 15 minuter
Tillsätt tomatpuré och grädde och sänk värmen. En färgglad och fräsch pasta med varmrökt lax i en krämig sås med soltorkade tomater och basilika kan bara inte bli fel
Du kan enkelt byta ut laxen i denna rätt till tex kyckling eller några skivor lufttokad skinka. Marinerad squach är ett gott tillbehör som man kan variera mycket men med citron tycker jag det är riktigt allra godast
Ugnsbakad lax toppad med den fantastiska basilikasåsen och till detta ugnsbakade grönsaker som färska rödbetor, palsternacka, morot, sötpotatis, rotselleri och potatis
Mixa alla ingredienser tillbasilikasåsentills den blir grön och slät. Tillbakatilllaxen. Solen tittar fram efter regnet, jag hoppas den hinner torka upp en del av leran tills imorgon
Tilllaxen serverade mamma pressad potatis, sparris och en kall basilikasås. Basilikasås. Det ska ändå sägas att det var obeskrivligt skönt att efter stängning i går, dra till mor och far och bli serverad god mat