Baklava deg recept

Baklava

Baklava

om filodegen är fryst så måste du ta fram den och låta den tina i god tid före bakning, jag rekommenderar att köpa deg som varit i kyl istället då den håller bättre och inte är kladdig
Baklava

Baklava

Lägg två lager av baklavadeg i en rostfri- eller alumniumform. Pensla med smör på degen. Äntligen har jag fått lära mig att göra baklava
Burma/Baklava

Burma/Baklava

Varje ark av filodegen ska penslas. Lägg baklavan på en plåt som man ska smörjt ordentligt. Lägg på brödkaveln (smal brödkavel) och börja rulla, pensla med smör samtidigt som du rullar så att filodegen inte blir torr

Baklava

Ta ut baklavan ur ugnen och droppa genast över lagen, som sugs upp via snitten du gjorde i degen. Pensla det översta degarket rikligt med smält smör, skeda i mandelsmeten och tryck till den lite så att den blir kompakt
Baklava med citrus

Baklava med citrus

Ta ut baklavan ur ugnen och droppa genast över lagen, som sugs upp via snitten du gjorde i degen. Pensla det översta degarket rikligt med smält smör, skeda i mandelsmeten och tryck till den lite så att den blir kompakt
Znoud El Set & Shaabiye- Baklava

Znoud El Set & Shaabiye- Baklava

Stäng av värmen och låt kallna helt innan du fyller filodegen. Det är baklava med en krämig fyllning. Degen torkar ut väldigt snabbt och smulas då sönder vid användning
PecanKolapaj

PecanKolapaj

Jag tycker att det är jättegott, då påminner denna paj om baklava med kanel. Tillsätt mjölken så att det blir en smidig deg
Libanesisk meze hos familjen J.

Libanesisk meze hos familjen J.

Baklava. Lägg degen i en lätt oljad bunke, täck med plastfilm och jäs till minst dubbla storleken. Tryck försiktigt ihop degen

Chokladbaklava

Krispiga filodegsbakelser fyllda med nötter och Nutella, fantastisk bakelse. The baklava to die for. Skär filodegen så arken passar in i formen
Pain Au Raisin

Pain Au Raisin

Som en blandning mellan Wienerbröd, Baklava och äppelstrudel fast utan äpplen. Flingsaltet använder jag för att få en spännande brytning och den köpta smördegen är inte sötad därför penslar jag den med sockerlag
Baklavabullar

Baklavabullar

Jag älskar baklava men tycker att det är svårt att få till det med filodegen så jag testade att istället fylla en söt vetedeg smaksatt med apelsinblomsvatten med baklava-fyllning och det blev verkligen ett vinnande koncept
Warbat...

Warbat...

Det är alltså frågan om en slags baklava, fast med typ färskost istället för nötter inuti. Ta ett blad fillodeg, täck resten med en handduk så de inte torkar

En härlig vecka i Turkiet

Baklava och någon typ av friterad deg med kanel, socker och sirap ovanpå. Vi har verkligen haft en super skön vecka i Turkiet
Passion Matlagning är igång igen!

Passion Matlagning är igång igen!

Eleverna gör baklava. Under första lektionen satte vi en egen deg som fick jäsa till nästa lektion (med två dagars mellanrum)
Turkisk söt dessert (Sekerpare)

Turkisk söt dessert (Sekerpare)

Ni har säkert alla hört om baklava som görs av smördeg. Tillsätt vetemjöl lite i taget och rör om till en deg
Turkisk söt dessert (Sekerpare)

Turkisk söt dessert (Sekerpare)

Ni har säkert alla hört om baklava som görs av smördeg. Tillsätt vetemjöl lite i taget och rör om till en deg