Baka croissant recept

11 Spara

Croissanter

Första gången jag gjorde croissanter misslyckades det kapitalt. CROISSANTER (16 ST)125 g vatten20 g jäst150 g mjölk500 g vetemjöl special eller manitoba cream55 g strösocker10 g havssalt300 g osaltat smör, till inkavling1 ägg och en gnutta salt, till pensling1. Läggtillbaka den i plastlådan och låt stå i kylen över natten, minst 10timmar. Baka croissanterna gyllenbruna ca 15 minuter
8 Spara

Croissanter

Slå ihop degen och lägg tillbaka i plastlådan. Lägg croissanterna på en plåt med bakplåtspapper. Pensla croissanterna försiktigt med uppvispat ägg
1 Spara

Dinkelbaguetter bakade på vispgrädde

Och så blev mina dinkelbaguetter jättefina och saftiga, precis som jag hoppades  Receptet går bra att variera efter tillgång på grädde, då en mindre mängd ger mer "vanligt" bröd och den större mängden (som jag råkade använda eftersom jag räknade fel) ger ett bröd med en unik konsistens och smak - ungefär som ett mellanting av scones och croissant
8 Spara

Kokosmuffins med chokladgömma

Jag tycker om att baka och när man väl har börjat baka med LCHF-ingredienser är det svårt att sluta. Visst kan jag sakna en ljummen croissant ibland, men de flesta bakverk blir bättre med mandelmjöl än vetemjöl, med vaniljpulver än vaniljsocker och med färska bär än torkad frukt
Sökförslag och sidor