Baka croissant recept

0 Spara

Att baka croissant

10 dl vetemjöl, 120 g smör, rumstempererat, 12 g salt, 1 tsk ättika, 2,5 dl vatten, 1 äggula, 450 g smör att kavla in
10 Spara

Croissanter

125 g vatten, 20 g jäst, 150 g mjölk, 500 g vetemjöl special, 55 g strösocker, 10 g havssalt, 300 g osaltat smör, 1 ägg
6 Spara

Croissanter

1 dl vatten, 1,5 dl mjölk, 30 g jäst, 1 tsk salt, 8 dl vetemjöl special, 0,5 dl socker, 200 g smör, ägg
1 Spara

Nattjästa croissanter

1.5 tsk salt, 10 gram jäst, 200 gram kallt smör , till kavlingen, 35 gram rumstempererat smör, 7.5 dl vetemjöl, 3 dl mjölk 3%
3 Spara

Solrosbröd

härliga nybakade bullar, solrosbullar, 3 ärtor färsk jäst, 3 dl kallt vatten, 6,5 dl rågsikt, 1 msk honung, 1,5 tsk salt, solroskärnor