Skiva baguetten stek gyllenbrun i olja och krossa vitlök i en stekpanna på medelvärme. Vitlök. Under sommaren har vi tillbringat en del av semestern på sjön men i båten är det begränsade möjligheter att laga mat, vi har två plattor och ingen ugn
Halvera baguetten på längden och gnid in med vitlök. baguetter. Sätt ugnen på grill, 250°. Gratinera i mitten av ugnen 5-8 min tills de har fått fin färg. 1⁄2 st vitlöksklyftor
Blanda ner resten av ingredienserna (pressa vitlöken) och knåda degen med maskin 5-10 minuter. Skär sneda snitt med en vass kniv över bröden innan du gräddar dom mitt i ugnen i 225 grader ca 20 minuter. 3 stora vitlöksklyftor
Bred ut pizza såsen på båda baguette halvorna och strö den pressade vitlöken på båda brödhalvorna. Sätt in dem i ugnen på 225 grader tills de är färdiggräddade och har fått en fin gyllenbrun färg. 2 baguette halvor. 3 st pressade vitlöks klyftor
Baguette till servering. Skala och skiva vitlöken. Värm oljan med chilin och vitlök på spisen. Gambas al ajillo (räkor i vitlök) 4 portioner. 3-4 vitlöksklyftor. Lägg över räkorna och oljan i 4 stycken små ugnsäkra formar. Sätt in skålarna i ugnen på 225 grader i ca 10 minuter. 3-4 vitlöksklyftor
Dom är enormt goda tillsammans med en bit baguette som doppas i det aromatiska spadet. Värm oljan i en ugnssäker serveringsform på spisen eller i ugnen på hög värme
Servera med citronhalvor och skivad baguette. Ugn. Så här gör du Sätt ugnen på 250 grader grill. Blanda mjukt smör, pressade vitlöksklyftor, 1 1/2 dl av parmesanosten och hackad persilja i en skål. Gratinera högt upp i ugnen, cirka 2 minuter, om du använder råa kräftor behövs cirka 5 minuter. 2 vitlöksklyftor. 1 baguette
Gör skåror i en baguette eller skiva baguetten och gör skåror i skivporna och bred smör i skårorna. Är ni sugna på fler varianter av vitlöksbröd så kan jag rekommendera både ramslöksbröd och vitlöksbröd med ost
Strax före ugnen har nått rätt gradantal, pensla baguetterna lägg/strö på ost skivor/riven. Om du inte får plats med plåten i din kyl så låt degen jäsa i bunken över natten och baka ut baguetterna på plåt på morgonen och låt jäsa en liten stund före gräddningen