Spara lite mjöl till utbakningen. Receptet kommer från en liten broschyr från 1997 - det vill säga innan surdeg och rågmjöl var på tal, så det här är ett hederligt vitt bröd, som mättar bra på en kräftskiva
Nu hittade jag ett nytt recept i Bagarens bästa och då måste det ju testas så klart. I ursprungsreceptet tillsätts även bakferment som är lite som en variant på surdeg
Min surdeg är snart en månad gammal, den bubblar och mår prima. Varför ska man då baka med surdeg. Det sägs även att surdegen ger brödet en längre hållbarhet då den är mindre känslig för mögel, det vågar jag däremot inte svara för
”Jag började med passerade tomater men då blev det inte så krispigt, så jag fick jobba om receptet”, säger han, och bjuder på den spröda, doftande godsaken innan han övergår till att häva upp surdeg i jäskorgar
Den Franske bagarens metod. Min vetesurdeg har tydligen tröttnat på mig. Nedan är en kort sammanfattning av de metoder jag hittat för att rädda min vetesurdeg