Baconlindad kycklingfilé i ugn recept

Baconlindad kycklingfilé i ugn

Baconlindad kycklingfilé i ugn

I slutet av månaden när lönen börjar ta slut är det bra att vara redo med billiga och goda recept. En favorit för såväl vuxna som barn är baconlindad kycklingfilé i ugn. Kyckling är inte bara bland det billigaste köttet vi kan köpa i Sverige, med lågt fettinnehåll och rikt på protein är det också väldigt nyttigt. Genom att linda in kycklingfilén i bacon höjer man smakupplevelsen och gör kycklingen saftigare. Denna maträtt går enkelt och snabbt att laga till och med rätt tillbehör passar den till både vardag och fest.

Sött och surt i symbios

Att laga baconlindad kycklingfilé i ugn kräver varken mycket tid eller pengar och är väldigt enkelt. Det går att snabbtina förpackad fryst kyckling i ljummet vatten men bäst är om du tinar den i kylskåp, detta förhindrar att köttet blir dåligt och att eventuella bakterier får chans att föröka sig. Smörj en ugnssäker form och linda in kycklingfiléerna i bacon, fäst med tandpetare för att baconet ska hålla sig kvar runt kycklingen när det steks i ugnen. Stek i ugnen på 200 grader till en innertemperatur av 65 grader. Om du ser att baconet inte blir tillräckligt hårt stekt kan du höja temperaturen framåt slutet eller bryna bitarna innan de kommer in i ugnen. Till baconlindad kycklingfilé i ugn passar det bra att servera ris och en crème fraiche-baserad sås. För att höja smakupplevelsen kan du laga en rabarberchutney, med både syra, sötma och hetta passar den utmärkt för att göra rätten mer spännande.

Baconlindad kycklingfilé i ugn

Baconlindad kycklingfilé i ugn passar bra med en klassisk grönsallad med vinägrett. Det är ett enkelt tillbehör som går snabbt att slänga ihop med ingredienser som de flesta redan har hemma. En grundvinägrett med bara olja, vinäger, salt och peppar är god redan som den är men testa gärna att göra en variant med senap genom att vispa ner lite dijonsenap. Använd gärna en stark fransk senap. Vissa föredrar även att söta lite om de använder en osötad senap. Blancherad broccoli är också något som passar bra till kyckling, koka snabbt i lättsaltat vatten och känn på den med en potatissticka så du inte kokar den för mjuk. Eller varför inte testa något annorlunda, savoykål till exempel är en god och nyttig grönsak som ännu är ganska så ovanlig i det svenska köket. Den finns att köpa i välsorterade livsmedelsbutiker och passar fint som tillbehör till baconlindad kycklingfilé i ugn.

Sökförslag och sidor