Blanda olja, vatten, salt, peppar, vitlök och persilja i en bunke. 1 dl vita stora bönor1 tsk salt1 liter vatten1 dl makaroner, gärna olikfärgade1 tärning kycklingbuljong1 liter vatten1 liten gul lök, hackad1 liten gul paprika, skuren i små bitar1 liten morot, skalad och skuren i tunna skivor1 liten tomat, skuren i små bitar2 msk olivolja2 msk vatten1 krm salt1 krm svartpeppar1 krm vitlökspulver / 1 st pressad vitlöksklyfta1 msk persiljaBlötlägg bönorna kvällen innan, så att de kan ligga i vatten i minst 12 timmar. 1 msk persilja
Tillsätt paprika, chili, koriander, persilja, salladslök och rödlök. En färggrann bönsallad är ett både ett bra vegetariskt alternativ och trevligt att ställa fram på buffén
Lägg bönorna på ett fat, toppa med dressing och persilja. 5 dl persilja. Koka bönorna i lättsaltat vatten 3–4 minuter, de skall ha en lite rå kärna kvar