Bönsallad haricots verts recept

Bönsallad med bacon och sesamfrön

Bönsallad med bacon och sesamfrön

400g gröna bönor (haricotsverts). 1 knippe sparris. 150 sugarsnaps eller sockerärtor. 1 paket bacon. 1/2 röd lök
Bönsallad med grekiska biffar

Bönsallad med grekiska biffar

4 Potatissallad 1 kg potatis 150 g haricotsverts 380 g kokta stora vita bönor 1/2 burk kärnfria kalamataoliver (à 370 g) 1 rödlök 3 msk senap 3 msk vitvinsvinäger 2 msk olivolja 1 msk vatten salt och peppar 1/2 påse ruccola (à 65 g) Fetabiffar 1/2 citron 1 vitlöksklyfta 100 g fetaost 1/2 kruka basilika ca 420 g nötfärs 1/2 dl vatten 1/2 tsk salt 1 krm peppar 1 msk olja Lägg till i inköpslistan
Bönsallad med basilikadressing

Bönsallad med basilikadressing

Koka haricotsvertsen och vaxbönorna mjuka i ett par minuter. Häll den över bönsalladen och rör om noga
Bönsallad med asiatisk touch

Bönsallad med asiatisk touch

Bönsallad. 300 g frysta haricotsverts. 300 g frysta haricotsverts. En av de första vegankokböcker jag köpte var Pia Halls Vego Paradiso, och den är fortfarande en av mina favoriter
Åsas bönsallad

Åsas bönsallad

1 burk haricotsverts. Mixa allt. Låt stå i kylen för 24 timmar, för att dra. Klarar sej i kylen i mer än en vecka
Bönsallad med löktsatsiki

Bönsallad med löktsatsiki

Koka haricotsverts i lättsaltat vatten 3 min. 100 g haricotsverts. Skiva löken till tsatsikin tunt. Blanda med salt och lägg den i en sil

Nötig bönsallad

200 g brytbönor eller haricotsverts. 200 g brytbönor eller haricotsverts. Kikki hade gjort den här goooooda salladen till kräftskivan och jag tyckte den var det godaste på bordet
Bönsallad med halloumi

Bönsallad med halloumi

Koka haricotsverts enligt anvisningarna på förpackningen. Tillsätt haricotsverts, blandade bönor, citronskal och -saft
Bönsallad med fetaost

Bönsallad med fetaost

Ansa haricotsvertsen och koka i saltat vatten i 3 minuter. 500 g haricotsverts. Spola av med kallt vatten
Bönsallad med kantareller

Bönsallad med kantareller

Lägg upp haricotsverts och kantareller på ett stort fat. Ansa haricotsverts och koka dem i saltat vatten i 3 minuter. 250 g haricotsverts
Bönsallad med lökvinägrett

Bönsallad med lökvinägrett

300 g haricotsverts. Koka bönorna i lättsaltat vatten 3–4 minuter, de skall ha en lite rå kärna kvar. Skölj i kallt vatten och låt rinna av
Kyckling i balsamsås med ljummen bönsallad

Kyckling i balsamsås med ljummen bönsallad

600 haricotsverts, frysta. Bönsallad1 burk soltorkade tomater, á 200 gram 1-2 rödlökar 600 haricotsverts, frysta 150 g sockerärter 1 krm flingsalt 1 krm svartpeppar olja, till stekning
Halloumi med vitlöksfräst bönsallad

Halloumi med vitlöksfräst bönsallad

4 1 paket frysta haricotsverts (à 250 g) 2 röda paprikor 2 vitlöksklyftor 1 burk stora vita bönor (à ca 400 g) finrivet skal av 1 citron 1/2 dl strimlad persilja 2 msk färskpressad citronjuice 2 paket halloumiost (à 200 g) 2 dl matyoghurt (10 %) bröd till servering (gärna surdeg) 2 msk olivolja 1/2 tsk salt 1 krm peppar Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Tonfisk och bönsallad

Tonfisk och bönsallad

Koka haricotsvertsen i ett par minuter. 50 g haricotsverts. Skölj salladen och lägg upp på ett fat. Lägg på tonfisk, skivad potatis och tomaten i bitar