Bönragu recept

Bönragu med savoykål och vitt vin

Bönragu med savoykål och vitt vin

Fräs vitlök, lök, morot, kål, chili och sardellcreme i olivolja utan att det tar färg. Tillsätt vin, vatten, buljongtärning och timjan
Bönragu med fetaostkräm

Bönragu med fetaostkräm

1. Koka upp tomatkross och kycklingfond. Tillsätt sköljda bönor och låt dem bli varma. Smaka av med salt och peppar
Nötstek med rosmarin, vitlök och bönragu

Nötstek med rosmarin, vitlök och bönragu

Sätt ugnen på 120 grader. Krydda steken med salt och peppar. Bryn i olivolja med vitlök och kryddor. Lägg i en ugnsfast form och stek klart i ugnen 1 1½ timme
Helstekt, rödvinsmarinerad fläskkarré med tomat- och bönragu

Helstekt, rödvinsmarinerad fläskkarré med tomat- och bönragu

Skär upp karrén i skivor, och servera med bönragun. Tomat- och bönragu 1 burk Mutti coctailtomater 1 burk cannelinibönor olivolja 2 vitlöksklyftor, finhackade ssalt, råsocker och svartpeppar 1 lagerblad några matskedar grovhackad basilika till serveringen Hetta upp olivolja i en kastrull
Köttbullar med kryddig bönragu

Köttbullar med kryddig bönragu

Ingredienser Portioner. 4 4 port ris eller annat gryn 1 dl mjölk 1/2 dl ströbröd 500 g blandfärs 1 tsk salt 1 ägg krm peppar 1 msk smör eller margarin 1 rödlök 1 vitlöksklyfta 3 tomater 1/2 msk olja 1/2 tsk rosmarin 1/2 tsk flytande honung 1 förp vita bönor (à ca 380 g) salt och peppar 1 tsk rödvinsvinäger 1 1/2 dl gräddfil Lägg till i inköpslistan
Grillad fläsksida och smak av skogen

Grillad fläsksida och smak av skogen

Vi hade inga andra rotfrukter hemma och potatisen är ännu inte klar för skörd, så fick det fick bli morötter och en tomat&bönragu som akompanjemang

Bloggträffsmiddag

Dessertlaget gjorde en tarte tatin med vaniljglass och det vegetariska laget lagade alla sina rätter själva, bland annat getostgratinerad portobellosvamp och bönragu

Junibacken; både ris och ros

Barnmenyn bestod av köttbullar eller pannkakor men för oss som ville ha något mer fanns dagens veg som jag åt, bönragu med sötpotatis och quinoa (bild), het chorizo med rostade grönsaker, dagens paj och dagens sallad

Limemarinerad lax med saffransdoftande bönragu

Häll i bönorna och hälften av fiskbuljongen, låt bönragun puttra några minuter. Ta upp laxen ur buljongen med en hålslev och servera laxen med bönragun och strö över lite rivet limeskal

Hej kära läsare!

Som en sista eftergift åt vårvintern innan de svenska primörerna börjar dyka upp ur myllan serveras en lyxig, krämig rotfruktsgratäng som tillbehör, tillsammans med balsamicosky och bönragu

Bönragu bordelaise med ankbröst

Bönragu. Bönragu. Tina ev och temperera ankbröstet. Snitta svålen med rakblad eller vass kniv. Salta, peppra och bryn fettsidan i het panna 2 min (kan göras 1 timme i förväg om man vill)

Bönragu med fetaostkräm

1.  1. Koka upp tomatkross och kycklingfond. Tillsätt sköljda bönor och låt dem bli varma. Smaka av med salt och peppar

Limemarinerad lax med bönragu

Ta upp laxen ur buljongen och servera med bönragu och sallad, strö över lite rivet limeskal. Skär laxen i kuber