Bryn lök och morötter oljan i en gryta. Tillsätt svarta bönor och smaka av med salt och peppar. Tillsätt resterande ingredienser utom svarta bönor, låt koka ca 20 minuter. 1 fpk GoGreen Svenskodlade Svarta bönor, väl sköljda
Hetta upp olja i en stor gryta och fräs grönsakerna i några minuter. Gjorde enklast möjliga vegetariska variant med lite blandade grönsaker, bönor (jag tog sojabönor) och tärnad halloumi
Grytan innehåller bland annat champinjoner, katrinplommon och haricots verts (gröna bönor) och är smaksatt med harissa och en härlig kryddblandning, ras el hanout, som jag hittade på bloggen 'Strenght and sunshine' (se här)
Skölj bönorna. tills bönorna blivit krämiga. ( Om du använder torkade bönor, så koka dem i vatten 2 min och låte dem stå i vatten 1 timme). Häll i tillsammans med bönorna och koka på hög 5-8 tim. 6 dl svarta bönor på burk1 msk olivolja0,5 dl senapsfrön2 msk chilipulver1,5 tsk kumminfrön eller mald kummin0,5 tsk kardemummakärnor eller mald kardemumma2 lökar, hackade4,5 hg champinjoner, skivade2,3 hg tomatillos (eller plommontomater) hackade1,3 l svamp eller grönsaksbuljong• 170 g tomatpasta1-2 chipotlepeppar i adobosås
Idag gjorde jag en vegetariskgryta till lunch. Ingredienserna var en förpackning stora vita bönor, tre små gula lökar, en morot, citronsaft från en citron, en burk kokosmjölk, en vitlöksklyfta, 1/2 buljongtärning grönsak och diverse kryddor (salt, svartpeppar, cayennepeppar, garam masala, gul curry). Tillsätt bönorna och red med 2 tsk majsmjöl utvispat i lite vatten. #hilla #hillasmatprat #vegetariskt #lunch #bönor ca 5 minuter Till
Min mage är ju lite känslig mot bönor, men linser funkar finfint, och att ha det som bas i en krämig gryta tillsammans med rotfrukter och aubergine är så jädra gött
Servera med stekta bönor och chevreost on top. D introducerade mig för det här receptet, taget från den här UNDERBARA vegetariska bloggen Green Kitchen Stories