Bönbiffar ost recept

Bönbiffar, rösti och svampsås

Bönbiffar, rösti och svampsås

lite torkad timjan och riven rökt ost i smeten. I förra inlägget skrev jag om mina goda bönbiffar (se här) och nämnde att
Den ulitmata bönbiffen

Den ulitmata bönbiffen

Ni får förlåta mitt skryt men bra bönbiffar är minsann inte det lättaste att få till. Ibland har jag i riven ost i smeten eller bakar in lite ost i mitten av varje biff innan jag steker dem
Svamp och bönbiffar med sås

Svamp och bönbiffar med sås

2 dl ost, riven. 100 g champinjoner, finhackad. 3 st vitlöksklyftor. 1 tsk torkad timjan. 1 tsk soja, gärna japansk
Krämig potatisgratäng

Krämig potatisgratäng

bönbiffar eller grillade grönsaker (eller kött för den som äter det). Strö på osten. 2 dl riven ost. Grädda i högt upp i ugnen i ca 15 - 20 minuter eller tills potatisen mjuknat och osten fått fin färg. 2 dl riven ost
Sötpotatisgratäng

Sötpotatisgratäng

Gratängen fungerar lika bra till kött och kyckling som till vegetariska alternativ så som halloumi eller bönbiffar
Kikärtskotletter med krämig sås

Kikärtskotletter med krämig sås

Såsen passar också bra att servera till bönbiffar (se recept här). Tillsätt färskosten och vispa tills den löst sig
South western bean burgers med kryddburkens goda texas - cajunsås

South western bean burgers med kryddburkens goda texas - cajunsås

Jag kanske rent av gör mina egna bönbiffar eller mina favoritburgare, linsburgare, istället och smaksätter dem med samma kryddor som i detta recept, för det var verkligen inget fel på smaken (recept på bönbiffar och linsburgare hittar du här och här)
Gratäng med butternutpumpa och spenat

Gratäng med butternutpumpa och spenat

de här goda bönbiffarna. 1 + 1 dl riven lagrad ost. Strö på 1 dl av den rivna osten. Strö på den sista decilitern riven ost och grädda i ytterligare ca 15 - 20 minuter (jag gräddade min gratäng i sammanlagt ca 50 minuter). 1 + 1 dl riven lagrad ost
veckomatsedel #51: mozzarellabakade bönor, linssoppa med citronyoghurt och morotssoppa med rosmarin.

veckomatsedel #51: mozzarellabakade bönor, linssoppa med citronyoghurt och morotssoppa med rosmarin.

Jag äter faktiskt en hel del veganskt i nuläget, bara att jag mer äter det när det är "naturligt" veganskt (typ soppor, linsgrytor, bönbiffar, sallader etc) snarare än att jag byter ut produkter mot veganska alternativ (tänk creme fraiche vs havrefraiche) Brukar försöka märka ut de veganska recepten, och många är ju lätta att göra om när det bara handlar om produktbyten men tar absolut till mig idén eftersom det är något jag själv håller med om och gillar
samlingsinlägg: mina vegetariska biffar.

samlingsinlägg: mina vegetariska biffar.

☛ Rökiga bönbiffar med chili & vitlök. ☛ Färsbiffar med karamelliserad rödlök och färskost. ☛ Korianderbönbiffar med lime & harissa
Quinoaburgare

Quinoaburgare

bönbiffar, sojaburgare, portabellosvamp, aubergine, quorn. Biffarna kan såklart smaksättas med både kryddor och t ex ost, men eftersom det är många tillbehör i en hamburgare så ville jag ha smaken ganska neutral
En matdag – hur kan den se ut?

En matdag – hur kan den se ut?

Färsbiffar/bönbiffar med ugnsrostad potatis och en kall sås på creme fraiche/kvarg/matyoghurt och en sallad på blandade grönsaker