DAGENS RECEPT 14-10-11CHOKLADTÅRTA MED BANANERNågon gång emellanåt är det skönt att glömma allt vad kalorier heter och njuta av en riktigt smaskig tårta
I jakten på den perfekta semlan har jag provat olika recept och knep. I samtliga fall har jag varit noga med jäsningen och tagit vara på knepet att låta degen jäsa till dubbel storlek, snarare än att utgå från den tid som står i receptet
Helt gudomligt god, innehåller avsevärt mycket mindre socker och, det bästa av allt, producenterna och därmed produkten samarbetar och stödjer hungerprojektet i Argentina
Bara en stilla bön om att det som oroar ska lösa sig till det bästa. Ibland för hård och ibland för mjuk, men detta recept föranledde perfekt kola i smak och konsistens
Såg i recept boken, ja min brödmaskins recept bok att man kunde baka sockerkakor. )Recept kommer här. Citron och rosvatten kaka i brödmaskin4 st ägg300 g socker1 nypa/krm salt120 g margarin450 g vetemjöl3,5 tsk bakpulver (använd gärna måttet som kommer med maskinen för bäst resultat)1 citron (saft och skalHäll ägg, socker och salt i en skål, vispa ihop lite lätt med vanlig visp (gjorde dock inte jag utan slängde ner allt på en gång i den ordningen receptet är i)Häll ner i bakmaskinens skål
Insikten att man kan få en betydligt trevligare tårtupplevelse med andra varianter på just bottnarna är en av de saker som just nu driver mig att hitta de bästarecepten för olika sorters tårtor
Skräms nu inte av det långa receptet. Fast den är inte alls sådär överchokladig, om nu något skulle kunna vara det, utan en perfekt match av choklad och cookie
En riktig klassiker och det bästa med sommaren. Färdiga tårtbottnar eller baka egna- recept HÄR. Gräddtårta med färska jordgubbar och vaniljkräm, en favorit på fikabordet vid alla tillfällen
Så även om man inte vill göra en får-tårta så kan ni använda er av själva tårtreceptet. Gilla gärna inlägget på Bloglovin’ så att fler få ta del av detta underbara recept