Langos, denna Malmöfestivalsklassiker, lagade jag för första gången på närmare tio år nu i julas. Vi penslade langosen med smält vitlökssmör och lassade sedan på smetana, räkor, hackad rödlök och stenbitsrom
Idag får jag dock jobba tillsammans med en av mina bästa vänner (jo, vi jobbar ihop också) och vi ska dessutom åka på en liten lördagsutflykt tillsammans allihopa, vilket gjorde det betydligt mycket lättare att stiga upp när den där väckarklockan ringde imorse
Den Ungerska Langosen är en populär maträtt som har funnits sen urminnes tider och på orginalet i Ungern så toppar man bröden med smält smör, vitlök och riven ost, låter jättegott det med men vi valde att ha räkor, sikrom, lök och creme fraich, sen finns det lika många toppingar på Langos som det finns pizzatoppingar, huvudsaken är att man tycker det blir gott
Det andra som är ett måste för mig när vi går på denna marknad är att köpa langos, och för er som aldrig ätit eller sett hur en langos ser ut så titta bilden nedanför
Nej, framförhållningen på presenten har inte varit den bästa denna gången uppenbarligen, haha. Själv slog jag till med en langos, vilket är typisk marknadsmat i min bok så att säga
Och det blev ett av de bästa bröd jag bakat. Langos verkar fortfarande det som är populärast. Här sitter jag ensam i soffan med ögonen i datorn och öronen i SVT´s valdebatt
Bästa gänget Brända mandlar. Classic Car Week är inte bara bilar, folk och härlig stämning det är även veckan då man föräter sig på langos och brända mandlar
Och det blev ett av de bästa bröd jag bakat. Langos verkar fortfarande det som är populärast. Här sitter jag ensam i soffan med ögonen i datorn och öronen i SVT´s valdebatt
Det går göra i princip vilket våffelrecept som helst mjölkfritt, byt bara ut mjölk mot havremjölk (tycker havre är det bästa att byta ut mot när jag bakar) och byt smöret mot mjölkfritt margarin