Körde in en termometer och hoppades på det bästa. Till påsk köpte även jag mig en lammstek. Jag hade tänkt tillaga den i ugnen, men vädret sa något annat
Färsk rosmarin, dels som man gnider in steken med men gärna även några ruskor att lägga på steken och kanske till och med några som man lägger på glöden i bästa Jamie Oliver-stil för extra smak och känsla
Lägg lammsteken på en långpanna och potatisen runt om. Men själva receptet har jag kvar, nedplitat i min "lilla svarta" (min anteckningsbok där endast de bästa recepten platsar
Så fort som vi valt ut och redigerat bilderna så ska vi servera er minst en rapport från helgen, det lovar vi, och vi ska göra vårt bästa för att få till det så fort som möjligt
Men det bästa av allt är att jag täckte hela steken med krossade pekannötter. Lammsteken får sin fantastiskt goda smak från en glaze jag kokat samman på spisen
« Lobster roll och plockbricka delux till valborg Nystädat skafferi och sommarens bästa bricka ». Lammsteken tillagade vi och bjöd på igår, på Valborg, när vi hade våra föräldrar och en kompis över
Collage med bilder från Saltå kvarn, GoGreen & Risenta. Bönor och linser är resurssnåla. Istället för att kräva gödning tillför de kväve till jorden under sin tillväxtperiod
Jag köper färdig fuskbearnaise ibland, Erik Lallerstedt’s är den bästa, tycker jag. Såsfavorit En hemslagen Bearnaisesås är nog bland det godaste jag vet till en grillad köttbit
Jag älskar en vällagad stek. Lammstek med fördel. Lägg den i en plastpåse över natten med olivolja, lite japansk soja, en rejäl knippa timjan, lite citronzest, en knippa rosmarin, salt, peppar och så glöm inte att späcka den med vitlök (görs bäst med vass kniv som du penetrerar köttet med så att du kan pressa in vitlöksklyftor i hålen)
Steken har legat i frysen någon månad och jag tyckte tjälknöl var det bästa tillagningssättet eftersom att man lägger in steken direkt i ugnen från frysen