Igår blev det brownies med mintsmak bakade med Leilas oslagbara recept. After Eight Brownies. Inte nog med att vi går en hel del på caféer, vi bakar en försvarlig mängd kakor hemma också, som vi med sviktande samvete mumsar i oss
Jag återkommer ofta till att göra olika varianter av brownies och kladdkakor av den enkla anledningen att jag fullständigt älskar choklad och en riktigt kladdig rackare tillsammans med glass och bär måste vara bland det bästa som finns
Mina brownies med kola och chokladganache. Bakade dessa godingar i helgen, enkelt och så himla gott. Passade perfekt med vispgrädde och glass till som efterrätt
Den här helgen tänkte jag avsluta på bästa sätt med en bit av denna ljuuuvliga brownie. God kväll. Är de söndag så är de tänker jag Ja älskar ju både den klassiska mörka choklad brownien men också den vita choklad brownien (även kallat blondies) och fick då härom dagen en idé om att slå ihop dessa två till en och samma brownie
(Vill man ha kolasås så hoppar man bara över den mörka chokladen) Förutom begreppsförvirringen så är satsen chokladsås på tok för stor, halvera den och det räcker ändå gott och väl till alla browniesarna
En god brownie sitter alltid på sin plats och den här är riktigt jäkla god och kladdig. Bäst är att göra den dagen innan servering och sen låta den vila i kylen över natten så att den hinner sätta sig
Eller så toppar du dina brownies med den, så som jag har gjort. Då får jag idén om att toppa fudge brownies med krämig kakdeg som glasyr istället för en klassisk chokladganache
Sätt ugnen på 180 grader. Smält choklad och smör i en kastrull. Häll det sen i en skål. Tillsätt socker, mjöl och vanilj i smörblandningen och blanda väl
Som det bästa av två världar. Idag var det återigen min tur att stå för fikat på jobbet, så jag tog min vän och kollega Frida till hjälp och svängde ihop en sats smarriga cheesecake brownies