200 g smör1 dl socker1 dl marsanpulver4 dl mjöl1 tsk bakpulverValfri sylt (jag använde bärmoset som blev över från blåbärssaftkoket)Rör ihop smör och sockret
291 kcal19,5 g protein6,6 g fett35,6 g kolhydraterKvargröra, 1 port½ banan125 g mager kvarg1 msk turkisk yoghurtkanelnågon tesked Fun Lighten näve All Brannågra cashewnötter1 klyfta färsk mango1 näve frysta, blandade bärMosa banan, rör ihop med kvarg, yoghurt kanel och Fun Light
Vipsa äggvitorna till ett hårt skum, tillsätt sockret och vispa lite till, blanda med bärmoset. Eftersom jag precis opererat bort mina mandlar så blir det mycket glass för min del och eftersom jag är känslig för laktos och jag inte tycker det finns speciellt god laktosfri glass ute i affären så blir det till att göra sin egen
Krama ur gelatinbladen och värm upp dem med lite bärmos och blanda sedan med resten av blåbärsmoset. Lägg den undre tårtbottnen i en kakform med löstagbar botten
Lägg det torra bärmoset i en tjockbottnad kastrull och tillsätt 5 dl vatten. DAGENS RECEPT 14-09-29MORMORS LINGONDRICKAPlocka lingon på höstens skogsvandringar och gör härlig, klarröd saft av dem enligt mormors recept
Vispa ihop äggen i en skål och vispa i bärmoset, sedan socker och smör. Sjud körsbären mjuka ca 25 minuter, börja med ½ dl vatten och slå på mer om det behövs