Skeda upp bärkompotten, klicka på mascarpone och toppa med flytande honung. Bärkompott, 6 portioner. 150 g frysta blåbär. 150 g mascarpone-ost. 3 msk flytande honung. Koka bär och socker 5 min till en syrlig kompott. Bärkompott, 6 portioner. 150 g frysta blåbär
I denna glass har jag mixat samman jordgubbar, blåbär och banan med mascarpone. Eller som i detta fall mascarpone, då jag hade över lite från hallonchesecaken jag visade er igår
I lördags blandade jag några (stora) matskedar lemoncurd med mascarpone, crème fraîche och lite honung, och efter några timmar i kylen var citronmoussen klar
lite riven mörk choklad och några bär att garnera med. Och om du hör till dem som inte tål soja, men i stället tål mjölkprodukter kan du byta tofun mot förslagsvis ricotta eller mascarpone
Sen måste jag såklart ha mycket bär när jag bakar, de förhöjer alltid en paj eller bakelse. Ricotta/mascarpone använder jag också ofta i olika bakverk, och desserter
Förutom att Mrs Curlie´s fudge och min grymma våffelsmet gör de mest fantastiskt goda våfflorna så har jag också toppat med bär, kokos- och romkaramelliserade bananer och vispad vaniljmascarpone
Vispa äggulorna med 25g socker till en lätt och luftig smet, vispa sedan i Mascarpone, chokladgrädde och honung. Frys i minst 6 timmar och servera tillsammans med frukt och bär. 2 tsk flytande honung. 100g mascarpone ost
Stekt sockerkaka med mascarpone, bär & passion. Dels på grund av smakerna - blåbär, passionsfrukt, vanilj, lime, socker - och dels för det goda samarbetet
Vispa äggulorna med 25 g socker till en lätt och luftig smet, vispa sedan i Mascarpone, chokladgrädde och honung. Frys i minst 6 timmar och servera tillsammans med frukt och bär. 2 tsk flytande honung. 100 g mascarponeost