Lägg i emaljgryta eller rostfri gryta med konserverade tomater, buljongtärning och vin. Auberginegratäng med fetaost, 4 port. 1/2 dl vitt vin. Auberginegratäng med fetaost, 4 port
Vill man servera den till vardags kan man byta ut vinet mot vatten. Italiensk auberginegratäng. Hacka lök och ev vitlök och fräs i oljan, tillsammans med sockret och vinägern, tills löken blir genomskinlig
Häll i vinet, lite i taget, och låt det ånga bort. torrt vitt vin. Ta ev undan 9 dl sås till auberginegratängen. 8 pers Ingredienser Ragù napoletano di Gina 1 kilo benfri högrev 500 g tjocka revbensspjäll 6 vitlöksklyftor 1/2 dl oliviolja, extra vergine 1 1/2 dl torrt vitt vin 2 1/2 kilo skalade tomater i burk, gärna San Marzano 1 1/2 dl vatten 2 1/2 tsk salt 400 g paccheri (stora pastarör) Pastatopping 250 g ricottaost 2 dl parmesanost