Auberginegratäng med röda linser – gratäng med stekt aubergine i skivor, varvad med en röra av röda linser kokta i tomat med gul lök och morot kryddad med vitlök och timjan, färsk tomat och grana padano
Jag gjorde inga större förändringar i originalreceptet (som jag tyvärr inte vet vart jag har hittat) utan jag hade bara i lite marinerade soltorkade tomater för att få extra smak
1 st (ca 400 g) aubergine 0,5 dl olivolja 1 st (ca 400 g) zucchini 4 st tomater salt malen svartpeppar 1 dl riven ost (helst en lagrad - med lite mer smak) 2 klyftor vitlök 0,5 dl finhackad persilja
Auberginegratäng, 6 personer. Jag älskar aubergine så det här är en av mina favoriträtter. För den som inte tycker om aubergine så går det lika bra att utesluta den och göra en vanlig köttfärsgratäng/moussaka