Auberginegratäng örter recept

Gratäng med Aubergine, Bacon och Ägg

Gratäng med Aubergine, Bacon och Ägg

En riktigt god variant av bacon och ägg,  med aubergine, lök, ost, örter och tomat. Auberginegratäng med Bacon och Ägg 2 dl tärnad Aubergine ½ pkt Änglamark’s Ekologiska Bacon 2 msk hackat Lökskott eller Purjolök 1 Ekologiskt Ägg 2 msk Smör 1 dl riven Ost 3 Cocktailtomater Timjan och Oregano Havssalt och nymald Vitpeppar Bryn smöret lätt och häll i aubergine och strimlat bacon
Auberginegratäng

Auberginegratäng

Tillsätt örter och tomater. 1 tsk italienska örter (jag blandade dragon, oregano och timjan). Detta recept var verkligen toppen
Auberginegratäng och foccacia

Auberginegratäng och foccacia

Tryck ner valfri mängd av oliver, soltorkade tomater, skivad rödlök, fetaost och färska örter. Vi fick önskemål om halloumi och klyftpotatis av gästerna, och byggde vidare på det med en god auberginegratäng och vår favoritfoccacia

Jamie Olivers vitlöksfrästa grönsaker

Auberginegratäng. Tillsätt örterna och fräs ytterligare en minut. Använd gärna spenat, rucola, vattenkrasse och några gula endiveblad samt örter som basilika, persilja, harsyra och fänkålsdill för att få en god blandning
Parmesan- och spenatfylld fläskfilé

Parmesan- och spenatfylld fläskfilé

Servera till gratäng av något slag, t ex zucchini- och auberginegratäng, rotsaksgratäng eller till ugnsbakade potatisar och rotsaker

Auberginegratäng

Lätt att variera genom att utesluta paprika eller väja en annan färg, variera örter, parmesanen kan bytas mot pecorino

Auberginegratäng med mozzarella och parmesan

Blanda ströbröd och örter i en annan skål. 1 msk torkade italienska örter. Sätt ugnen på 200 grader. Spreja en stor ugnsfast form som rymmer minst tre liter med olja