Skär auberginen och zucchinin i tunna skivor och stek dem i olivolja. Varva skivorna av zucchini, aubergine och tomat i en ugnssäker form och krydda med salt och peppar
Aubergine och zucchini – perfekta gratängkompisar. Skär aubergine och zucchini i skivor, en halv centimeter ungefär, och fördela dem på en bakpappersklädd plåt
Alternativt, stek både aubergine och zucchini halvmjuka i rikligt med olivolja. Huruvida man ska salta auberginen före tillagning verkar vara en tvistefråga
Tvätta zucchinin och auberginen, skär i långa skivor och därefter i skivor. Hetta upp några msk olivolja i en stekpanna, lägg i löken först, därefter vitlöken och sedan auberginen
Min fyllning består av zucchini, lök, vitlök, körsbärstomater, oliver, ost, bulgur och champinjoner. Fyllda auberginer är en av mina favoriter när det kommer till vegetariska rätter