Aubergine olja vitlök citron recept

Aubergine med citron, vitlök och mozzarella

Aubergine med citron, vitlök och mozzarella

Lägg ruccolan på ett serveringsfat, lägg på auberginen, ringla över olja och salta. olivolja. Skär auberginen i skivor och grilla/stek dem tills de är mjuka och har fått färg
Grillad aubergine med vitlök, persilja och feta

Grillad aubergine med vitlök, persilja och feta

  Blanda vitlök och persilja med olivolja och skeda över aubergineköttet. Det viktiga är att auberginen är mjuk och att du använder bra fetaost och gärna en hyfsad oliv- eller rapsolja
Risotto med aubergine och citron

Risotto med aubergine och citron

Lägg åt sidan på ett hushållspapper som suger upp överflödig olja. Addera vitlök och fräs i ytterligare någon minut
Bakad aubergine med fetaost och granatäpple

Bakad aubergine med fetaost och granatäpple

Gnid in vitlök och olja samt salt och peppar efter smak över varje auberginehalva. Blanda samman alla ingredienser i en skål med tinade granatäppelkärnor, olja, balsamvinäger och en nypa salt och peppar
Nötgratinerad aubergine

Nötgratinerad aubergine

Stek aubergineskalen lätt på båda sidor i lite olja, så att de får en aning färg och lägg i ugnsform
Linstabbouleh med aubergine

Linstabbouleh med aubergine

Skär auberginen i halvmånar och strimla paprikan, lägg i en skål häll över lite olja och pressa i vitlöken och rör runt
Baba Ganoush & grillad aubergine

Baba Ganoush & grillad aubergine

Dela aubergine på längden och pensla med olja. Den kan bli svampig för att den innehåller mycket vatten, den kan även suga åt sig mycket olja, varpå en del rätter bara smakar oljigt
Baba ganoush med rostad vitlök

Baba ganoush med rostad vitlök

Gröp ur aubergineköttet och mosa eller mixa köttet tillsammans med vitlöksklyftorna (utan skal). Skär av ändarna på auberginerna och dela dem på längden
Pasta med kalvfärssås och pecorinotoppad aubergine

Pasta med kalvfärssås och pecorinotoppad aubergine

Olja. När färsen fått färg, tillsätt pressad vitlök, tomatpuré, tomatfiléer, buljong och vatten. Blanda den rivna gurkan i en skål med pressad citron, gräddfil och hackad bladpersilja
Veteotto med svamp & aubergine

Veteotto med svamp & aubergine

Hacka svamp, aubergine, lök+vitlök, fräs i olja, tills det får färg. Pressa knappt en halv citron över blandningen, om man vill kan man blanda ner skalet av citronen finrivet, det ger god smak
Auberginegryta med inlagd citron

Auberginegryta med inlagd citron

Skär auberginen i grova bitar och stek mjuk i olja. olja att steka i. Skala och finhacka lök och vitlök. Lägg ner i grytan med auberginen