Lägg ruccolan på ett serveringsfat, lägg på auberginen, ringla över olja och salta. olivolja. Skär auberginen i skivor och grilla/stek dem tills de är mjuka och har fått färg
Blanda vitlök och persilja med olivolja och skeda över aubergineköttet. Det viktiga är att auberginen är mjuk och att du använder bra fetaost och gärna en hyfsad oliv- eller rapsolja
Gnid in vitlök och olja samt salt och peppar efter smak över varje auberginehalva. Blanda samman alla ingredienser i en skål med tinade granatäppelkärnor, olja, balsamvinäger och en nypa salt och peppar
Toppa med persilade och vinbär, garnera med citrontimjan och ringla över lite olivolja. Pensla dem med olivoljan - fortsätt pensla tills all olja har sugits upp
Dela aubergine på längden och pensla med olja. Den kan bli svampig för att den innehåller mycket vatten, den kan även suga åt sig mycket olja, varpå en del rätter bara smakar oljigt
Gröp ur aubergineköttet och mosa eller mixa köttet tillsammans med vitlöksklyftorna (utan skal). Skär av ändarna på auberginerna och dela dem på längden
Olja. När färsen fått färg, tillsätt pressad vitlök, tomatpuré, tomatfiléer, buljong och vatten. Blanda den rivna gurkan i en skål med pressad citron, gräddfil och hackad bladpersilja
Hacka svamp, aubergine, lök+vitlök, fräs i olja, tills det får färg. Pressa knappt en halv citron över blandningen, om man vill kan man blanda ner skalet av citronen finrivet, det ger god smak
Tillsätt lite olja (jag tog från soltorkade tomater) och häll tillbaka pastan och broccolin tillsammans med svarta bönor, citronsaft och ett par msk pesto