Aubergine med parmesan melanzane alla parmigiana recept

Melanzane alla Parmigiana

Melanzane alla Parmigiana

MelanzaneallaParmigiana är en smakrik italiensk rätt som är baserad på aubergine i en härlig tomatsås medparmesan och örter
Melanzane alla parmigiana

Melanzane alla parmigiana

Borsta av saltet från aubergineskivorna och lägg dom tätt på en plåt med bakplåtspapper. Skiva aubergine så tunt du kan
Melanzane  alla parmigiana

Melanzane alla parmigiana

Avsluta lite glest medaubergine så att tomatsåsen lyser emellan och toppa medparmesan. Skär auberginen i tunna skivor, häll salt över och låt stå i någon halvtimme
Melanzane alla parmigiana

Melanzane alla parmigiana

Börja med ett lager tomatsås, fördela aubergineskivorna och sedan fördela mozarella och riven parmesan
Melanzane alla parmigiana

Melanzane alla parmigiana

Torka av aubergineskivornamed ett hushållspapper och lägg dem på en plåt, ringla över lite olivolja
Parmigiana di melanzane

Parmigiana di melanzane

Man kanske lättast kan beskriva rätten som en vegetarisk version av lasagne, gjord på aubergine, tomat och en massa ost - och allt som har en massa ost i sig är lika med succé, det vet ni väl
Gratin with Aubergine & Zucchini

Gratin with Aubergine & Zucchini

Gratäng medAubergine & Zucchini. Toppa med ost. parmesan. Den här enkla maträtten är en version av melanzaneallaparmigiana
Italiensk auberginegratäng

Italiensk auberginegratäng

Jag brukar servera den medsallad, lite marinerade bönor och. När vi var i den sydvästra delen bodde vi i ett litet samhälle i närheten av staden Lamezia, som ligger ungefär i höjd med Sicilien
En sväng till Italien!

En sväng till Italien!

Detta är en såkallad 'Melanzaneallaparmigiana' som är en vegetarisk aubergine gratäng med tomatsås, parmesan och mozzarella

La cucina di Laura

Sist men inte minst Francescos mammas Parmigiana di Melanzaneauberginegratängmedparmesan, en klassisk paradrätt från södra Italien som förtjänar ett inlägg för sig

Melanzane alla parmigiana! Men vad är det?

Lägg första lagret medaubergine i en smord form, täck sedan med att lager tomatsås. Börja sedan om från början med ingredienserna och fortsätt tills alla ingredienser är använda och strö till sist över parmesan och basilika