Avsluta lite glest medaubergine så att tomatsåsen lyser emellan och toppa medparmesan. Skär auberginen i tunna skivor, häll salt över och låt stå i någon halvtimme
Man kanske lättast kan beskriva rätten som en vegetarisk version av lasagne, gjord på aubergine, tomat och en massa ost - och allt som har en massa ost i sig är lika med succé, det vet ni väl
Jag brukar servera den medsallad, lite marinerade bönor och. När vi var i den sydvästra delen bodde vi i ett litet samhälle i närheten av staden Lamezia, som ligger ungefär i höjd med Sicilien
Vår reseledare Ulla nämnde att hennes paradrätt är ”Melanzaneallaparmigiana”, en vegetarisk rätt medaubergine som varvas med tomatsås, parmesan och mozzarella och sedan gratineras i ugn
Sist men inte minst Francescos mammas Parmigiana di Melanzane – auberginegratängmedparmesan, en klassisk paradrätt från södra Italien som förtjänar ett inlägg för sig
Lägg första lagret medaubergine i en smord form, täck sedan med att lager tomatsås. Börja sedan om från början med ingredienserna och fortsätt tills alla ingredienser är använda och strö till sist över parmesan och basilika