Hacka gul lök och mikro för en minut. “Nasu no hasamiYaki (på japanska)” bokstavligen betyder grilladaubergine smörgås eftersom man gör en smörgås med kyckling köttfärs och aubergine
Vi värmer den imikron. Så idag blev det moussaka tillmiddag. Längtar till Grekland, håhåjaja. (F-n, vi borde haft retsina…) Vi satt ute på altanen, med infran påslagen, men sedan skingrades molnen och det blev (nästan) skönt
Sedan tillsätter jag alla grönsakerna, häller på mer olja (auberginen suger upp ganska mycket). den går utmärkt att frysa iniportioner för att snabbt tinasimikronvid behov
Speciellt jag fryser grönsaker för ingredienser pastasås som stekt gul lök, aubergine och zucchini. Även jag tror att många människor använder frys och mikro väl
överblivna tempura, aubergine, bönor och sådant. värma upp kokt ris med mikro. Tendon är en maträtt med tempura på ris skål, nämligen en kort version av Tempura Don
Jag serverade woken med stekt (imikron) aubergine och jasminris kokt med röda linser. Så mycket bättre för mig då, som kan fynda billigpaprika, gurka, tomater och aubergine av bästa kvalitet