Lägg ett lager med auberginskivor i en form. Bred över hälften av köttfärssåsen, lägg därefter på ytterligare ett lager med aubergin och avsluta med det sista av köttfärssåsen
Skala 2 stora auberginer och 1 zucchini. Skär auberginerna i tunna skivor, lägg över på en plåt, pensla med olivolja och salta och låt bli mjuka i ugnen (cirka 10-15 min i 175 grader. Varva aubergin/zucchini med köttfärsen och häll över en blandning på 3 dl kokosmjölk och 1 ägg som vispas ihop. 2 stora auberginer. Varva aubergin/zucchini med köttfärsen och häll över en blandning på 3 dl kokosmjölk och 1 ägg som vispas ihop
Skär aubergin i tärningar och stek i olivolja så de börjar få färg och blanda ner dessa med de passerade tomaterna och späd på vatten så det täcker och lite till (eftersom det dunstar) Smaka av och krydda eventuellt mer
Är man inget fan av falukorv så byt till annan korv, stekt fläsk eller tex stekt aubergin för vegoalternativ – för man kanske vill ha nåt till den grymt goda stuvade blomkålen
Lägg auberginskivorna på en plåt med bakplåtspapper. Ansa och skär auberginen i drygt 1/2 cm tjocka skivor. Varva aubergin med salt i ett durkslag och låt dem ligga, ca 15 minuter. Varva aubergineskivor och tomatsås i 2 smorda ugnsfasta portionsformar. 1 st aubergine
Först skiva och salta aubergin. Krama sedan vätska ur aubergin. Pensla aubergin med olivolja och grilla. Lägg på auberginskivor och sedan resten av såsen
Efter drygt ett år med en massa recept på kött- och fiskrätter här på bloggen tycker jag att det kan vara dags för min första vegetariska rätt, nämligen parmesanpanerad aubergin med chilimajonnäs och rättikspasta med babyspenat