Ta fram när du får oväntat besök, då går det super snabbt att fixa nått extra gott. Lägg bären i en pajform eller springform och strö över sockerblandningen
Torka ur igen så att mixerskålen är fri från mango och mixa blåbären. Torka ur “mixerskålen” så att det inte är någon banan där och mixa sedan mangon till en puré
Tina, skölj ochtorka av filéerna. Doften innehåller dock vissa mogna noter, mörka bär, lite mörk kakao, men också unga fräscha blommiga, sötsyrliga, pockande och spelande noter
Låt gärna müslin stå framme över natten för atttorka ordentligt. Så superenkelt att göra och perfekt eftersom jag kan få den precis som jag själv vill utan en massa onödigt socker som alla varianter i affären har
Här hittar man gott om recept på popcorn som smaksatts med olika typer av kryddblandningar och marinader och blandats med allt från nötter, soltorkade tomater och lök, till ost, bacon och tång
Då är det bra att plocka nässlor själv för att sedan torkaoch spara. Det kan kännas som en djungel med alla dessa pulver, bäroch frön så jag tänkte hjälpa lite på vägen genom att visa vilka jag har hemma och vad de är till för
Kom ihåg att ta ut tårtan i god tid innan den ska ätas, ca en timme, och garnera på valfritt sätt med frukt, strössel, syltade citronskal eller vad du nu vill ha på din tårta
Låt stå ochtorka till över natten, och förpacka sedan lufttätt. Kryddade gjorde jag med min härliga Fairtradehonung som är smaksatt med kanel, ingefära, nejlikor, kardemumma och muskot
När jag hittade dels ett paket med spännande glutenfria kastanjeflingor, dels ett paket torkade äpplebitar hos min "hovleverantör" Tantens Gröna Skafferi, så bestämde jag mig för att göra ett försök till förnyelse
Idén att söta och smaksätta müsli med bär, och inte bara torkade sådana, har jag för övrigt lånat från Ann-Louise, som för snart två år sedan sedan skapade den här fantastiska blåbärspajsmüslin