När man lagar mat till många kan man göra det lätt för sig och laga så många komponenter som möjligt som funkar att laga dagen innan och bara värma på vid själva serveringen
Själv ska vi ska snart sätta oss till bords och prova en tomatsås som stått och puttrat på spisen i nästan två timmar, vi håller tummar och tår för att den ska smaka minst lika gott som den doftar
(ev lite vatten för attspädaut den lite). 3 msk mjöl, alt glutenfritt mjöl. 2 msk grönsaksfond el kycklingfond. Gör en roux, häll i fond, salta och peppra, låt sjuda ca 10 min för att få bort den råa mjölsmaken. 3 msk mjöl, alt glutenfritt mjöl. 2 msk grönsaksfond el kycklingfond
förutomatt hon tuggat någon form av blått tuggummi så hon är lika blå som en Avatar om läpparna. Linus har haft ledig dag från skolan och är iväg på ngn form av ersättningskväll då kommunen valt att ta bort all prao på högstadiet
- olja att steka i. Båda kidsen åt utan protester. - kycklingfond. När jag steker hela kycklingfileér så brukar jag dela dem på mitten, så att de blir smalare alltså
Det små späda bladen är nässlor. När du börjar närma dig något som ser ut som en matta av grönlila musöron, stjälp dig själv över på sidan, sträck ut hela födelsekostymen och gör dig så tung som möjligt
Lägg utprusciutton så att två skivor tillsammans blir till en lång skiva. Så då var jag ju tvungen att plocka fram något gott och lyxigt ur rockärmen för att visa att det jag bloggar om inte bara är något som låter gott på papperet
Spädaut med vatten vid behov. Efter att ha stått och fryst ute i väntan på försenade bussen (grrr. är så arg på X-trafik i Gävle/Sandviken) är det väldigt passande att fylla magen med en mustig fläskgryta a la Bolognese
Härligt, tänkte jag, och gav mig ut i backen utanför stugan där nässlorna just tittat upp, och är så där spröda och fina som de ska vara för att använda dem i maten
vattenattspäda med. Är ni uppmärksamma ser ni i ingredienslistan attkycklingfond används så vill man ha den absolut helt vegetarisk byter man ut den mot grönsaksfond så blir alla nöjda
Låt såsen småputtra i nån minut så att allt smälts. Stek kycklingen i tärningar utan salt. Smula sen ner osten med alla ingredienser förutom mjölken och kycklingen i en stor nonstick-stekpanna