Fördelen är att den under tiden sköter sig själv, så då finns gott om tid till annat. För den tar tid på sig att bli färdig, antingen man kokar den eller låter den ugnssteka på svag värme
Potatismos är klockrent att servera till det här, hemmagjort då förstås. Själva rimningen tar 2-3 dagar och efter halva tiden vänder du på köttet. 1 dl vatten per kg kött
Pepparrotscremen som behöver lite tid att sätta smakerna påbörjades med dov hets från mig själv. Rotfrukterna låg på bänken och inväntade skybad och i det andra rummet intill satt den magra och hungriga familjen som skulle stoppa sina säckar fulla av denna husmansorgie
Det är inte alls något svårt attrimma köttet själv, det gäller bara att vara ute i tid och planera sin matlagning lite grann för det funkar liksom inte att falla för detta suget samma dag som det ska stå på matbordet
Det här är det klassiska svenska sättet att koka rimmad oxbringa. Skölj köttet i kallt vatten. Servera i så fall kött och sås med vanlig kokt potatis, själv gillar jag pressad eller nypotatis
Jag var där för att köpa en obehandlad julskinka för attrimmasjälv. Därför tänkte jag idag dels berätta varför jag väljer attrimma min egen skinka och dels hur du kan göra om du vill göra likadant nästa jul
– Jag vill att det ska vara ställen jag själv skulle kunna gå till med min familj. – Det är två år sedan, och jag tycker fortfarande att det är svårt att hantera hennes diabetes, berättar han