)Äsch, vi väljer att kalla den för Indiskkorv, enklast så. Inte för att det varitdåligt väder idag, tvärt om så har vivälsignats med solsken och blå himmel, men något strandväder har det intevarit
Man kan variera den traditionellakorven genom att själv röka den iutegrillen. Gott att äta till. Ta röklådan från grillen men öppna inte locket förrän efter ett par minuter
Jag bestämde mej för att prova rökakorven med alspån i vår grill med lock nere på gården. Om du är sugen på att prova göra din egen korv så finns det en mycket bra förklaringinne på sidan om hur det går till, steg för steg, klicka här
Man är ju inte mer än människa så jag förklarade för honom hur man bör grilla en flintastek och att man skall undvikaengångsgrillar över huvudet taget om man inte bara skall grilla på en sketen korv eller lite grönsaker
Jag tror det är läge att tänka tvärt om. Eller också gör man en god sallad och dukar fram den på balkongen eller uteplatsen – och njuter av smakbrytningen mellan senapsvinägretten och den rökta korven
Rulla in det i bakplåtspapper till en korv och lägg det i frysen. Blanda den med olja, salt och dill och rosta eller stek den på grillen så att den får gyllene yta
Det ena är att använda en gjutjärnsplatta (Stekplatta) på direkt värme igrillen och lämna ena sidan med indirekt värme, kör man smash tekniken så hettar du upp plattanriktigt rejält, lägger på bollen låter den steka lite, smashar ut den med ett kraftigt tryck, stäng sedan genast locket för att få in mer smaker, låt steka på grillentills du fått en härlig nästan karramelliserad yta, vänd och gör om
Och ja kan inte komma ifrånatt jag verkligengillar det här "sättet" att äta på. I fredags grilladeviljuvligkyckling och på söndagen grilladevi både korv (till lunch) och härliga rökta fläskkotletter tillmiddag