Att laga sikrom recept

Dinner

Dinner

Kom med tips och förslag på hur vi kunde utförma menyn och förutom attlaga och leverera maten kunde han ordna med serveringspersonal (som också var helt fantastiskt proffsiga och duktiga
Middag med Kalventrecot Barlgoule

Middag med Kalventrecot Barlgoule

Middagen med arbetskompisarna blev verkligen god och jag har fått en ny favoritmaträtt attlaga. Egentligen börjar säsongen för kronärtskocka lida mot sitt slut, men ännu har jag sett att det säljs fräscha exemplar i affärerna
Var äter man gott i Borgafjäll?

Var äter man gott i Borgafjäll?

Idag kan man finna att de mest kulinariska läckerheter serveras på restaurangerna där. Mitt val blev, Sikrom serverad med gräddgravad sik, smörslungad potatis, fint hyvlad fänkål och syltad röd steklök
Sik i ugn

Sik i ugn

Det mesta hamnade i frysen men till middag passade vi på attlaga sik i ugn. Vi fick leverans av sik, sikrom och lax av pappa

7 rätters middag Nyårsdagen till ära.

osaltat vatten tills det är nästan mjuka, ta dem upp och avkyl. några strimlade krispiga salladsblad och den senapskräm du lagat

Trerätters middag till fest

Den är väldigt lätt att göra, perfekt att förbereda inför en större bjudning. Det var såna här rätter som jag ofta lagade när jag jobbade på restaurang

GLAMOROUS FRIDAY GOES GOURMET

Tanken är att vi skall ta nån klänning eller annat plagg som vi kanske tycker är lite för fint att ha till vardags, men som annars bara tar upp plats i garderoben och kanske förblir oanvänd
Sverige - Danmark 1-0

Sverige - Danmark 1-0

Skyltar som vittnar om att det tillagats delikatesser. Ska bli jättekul att ses. Och så lagade jag chokladkolapajen på fredagseftermiddagen hemma i mitt kök

Smått och gott inför hösten, vad med några cocktailbitar eller Amous Bouchè före middagen.

Börja med smördegen och laga en så stor sats att det räcker till en stor ugnsform. När du kavlar ut degen se då till att kavla ut den så stort att den täcker hela ugnsplåten, lägg degen i formen och skär bort överlopps deg så att du får rena och fina sidor runt hela formen, men ändå så att degen går lite upp över sidorna ungefär en centimeter