Att koka kungskrabba recept

Risotto på kungskrabba

Risotto på kungskrabba

Lägg i riset och rör om ordentligt så att alla korn blir blanka. Koka upp buljongen i en kastrull vid sidan om
Terrin på kungskrabba och insjökräfta

Terrin på kungskrabba och insjökräfta

Ställ kallt att stelna under lätt press. Koka upp kräftfonden med agar-agar. kungskrabba. Sätt en papperstuss i ugnsluckan så att fukten från tomaterna kan dunsta
Fänkål & purjolökssoppa med rödspätta...

Fänkål & purjolökssoppa med rödspätta...

Fräs upp i olivolja i en stor kastrull och häll sen på vatten så det täcker. Byns bästa fisk & skaldjursrestaurang där man bland mycket annat kan få hel kungskrabba direkt från tanken, fisken grillad i Jospergrill och massa smarrigt vin från snygg vinkyl
Lyxig inledning på påsken!

Lyxig inledning på påsken!

Vi brukar ofta lyxa till det på skärtorsdagen för att fira att långhelgen äntligen kommit. Sillar till påskbordet förstås men också ben av kungskrabba
Skaldjursmiddag

Skaldjursmiddag

Uppsatsen är avklarad och det är dags att fira. Jag och Filip bestämde oss för att köra på stort och äta skaldjursmiddag med en salig blandning av havets läckerheter
Grillinspiration!

Grillinspiration!

Trixet för att få de perfekta är attkoka de innan. Det handlade mer om att vi vann pris på att vara den restaurangen i Norge som sålde mest Kungskrabba
King Crab BBQ Noodles

King Crab BBQ Noodles

Koka upp vatten och lägg i nudlar, häll av vattnet när de är färdiga. Rör runt försiktigt med händerna så att alla delar av krabban får ta smak

7 rätters middag Nyårsdagen till ära.

Morötterna låter du koka under tiden i lättsaltat vatten. osaltat vatten tills det är nästan mjuka, ta dem upp och avkyl
Pilgrimsmussla, Fasan och Rödbeta är helgens meny.

Pilgrimsmussla, Fasan och Rödbeta är helgens meny.

Tag fram en tjockbottnad kastrull och lägg den på värmen, tillsätt lite smör och ha i alla rotsakerna och de utskurna fasanfiléerna samt benen, lår brynas en liten stund, häll därefter i rödvin just så mycket att det täcker
Nordisk smakpalett.

Nordisk smakpalett.

Det är också en av förutsättningarna för att krabban smakar som bäst när den är kokad direkt efter fångsten ute till havs på fångstfartygen

Lyxig krabbterrine

 Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten.   Koka upp fiskbuljong och vitt vin med saffran. Tag kastrullen av plattan och rör ner gelatinet tills det smält
Quinoa

Quinoa

Idag blev det en sväng förbi den stora, stora butiken så att vi säkert skulle få tag på quinoa (plus två femkilos julskinkor som ska köras i röken i helgen)
Den Norska Måltiden!

Den Norska Måltiden!

Alla råvaror så pin färska att det ännu sprattlade förren det hamnade i kastruller och grytor. Hjärtmusslor, blåmusslor, färska kokta räkor, Norsk kungskrabba, Pilgrimsmusslor och en hel del hemlagad majonnäs och römme-röra, kan det bli mera norskt än detta, knappast
Pilgrimsmussla på annat vis!

Pilgrimsmussla på annat vis!

Värm upp en stekpanna och lägg det späckade musslorna i pannan på så vis att krabbköttet är uppåt, dvs

Norsk kungskrabba med blomkålscreme och citronette

Finhacka schalottenlöken och fräs den i rapsolja utan att det tar färg. Koka resten av blomkålen i grädden tills den är mjuk i ca 20 min. Råstek blomkålsbuketterna i rapsoljan så att de blir krispiga och får lite färg i ca 5 min