Atamon recept

Päronmarmelad med vanilj och ingefära

Päronmarmelad med vanilj och ingefära

Ta marmeladen ifrån plattan och tillsätt atamon. 2 burkar5 hg päron, skalade och skurna i små bitar (knappt ett kilo oskalade)1,5 dl vatten1 vaniljstång1 tsk pressad citronsaft5 g riven färsk ingefära3,5 dl syltsockerknappt 1 tsk atamon (konserveringsmedel)Koka päronbitar tillsammans med vatten, vaniljfrön, vaniljstång, citronsaft och riven ingefära tills päronen är mjuka
Kvittenmarmelad med citron

Kvittenmarmelad med citron

Blanda ner 1 tsk Atamon och häll marmeladen på rena burkar och förslut. 1 tsk Atamon. Skala frukterna och ta bort kärnhuset
Plommonmarmelad med vanilj

Plommonmarmelad med vanilj

Därefter tillsattes lite Atamon och hela härligheten hälldes på burk. Vid en inventering av kylskåpets fruktinnehåll så hittade jag 8 fina plommon
Äppelmarmelad

Äppelmarmelad

Atamon använder jag för hållbarhetens skull. Ta av sylten från värmen och blanda ner en tesked atamon. 1,5 tsk atamon. Skölj väl diskade glasburkar med en blandning av 1 dl vatten och 1/2 tsk atamon. 1 kanelstång 1,5 tsk atamon
Plommonsylt

Plommonsylt

Tillsätt atamon och fyll sylten på atamonsköjda burkar och lock. Det blev knappt några plommon på vårt plommonträd vid stugan i år
Rabarbersaft med citron

Rabarbersaft med citron

Tillsätt atamon låt svalna en aning, tappa upp på atamonsköljda flaskor. Recept4 kg rabarber skurna i små bitar3 l vatten3 Citroner, saften av dem2 kg socker1 tsk citroncyra(kan uteslutas)atamonGör så här
Rårörd saft

Rårörd saft

Sätt till vatten, vinsyra och atamon. 2 Att man sätter till atamonen i första skedet beror på att risken för jäsning är störst när man har bären med. 3 tsk atamon pulver
Lättsockrad plommonsaft

Lättsockrad plommonsaft

atamon (konserveringsmedel). atamon (konserveringsmedel). Jag provade häromdagen på att koka lättsockrad saft på våra egna plommon från trädgården och oj va gott det blev
Älgörtsdricka

Älgörtsdricka

När det är dags att tappa upp saften på flaskor, skölj då flaskorna med natriumbensoat eller atamon för att få dem riktigt rena
Flisans äppelkompott

Flisans äppelkompott

Vill du förvara kompotten en längre tid, tillsätt litet atamon och slå upp den het på glasburkar och sätt genast på locket
Röd vinbärssaft med vanilj och vinbärssylt

Röd vinbärssaft med vanilj och vinbärssylt

Rör ut vaniljsocker och atamon i en liten mängd saft. (1 krm atamon). 1 krm atamon. Har syltat och saftat hela helgen så nu kommer det sådana recept på löpande band här på bloggen, men är det bärtider så är det
Kickis krusbärsmarmelad

Kickis krusbärsmarmelad

Flytande Atamon enligt doseringsanvisning kan jag rekommendera för att förlänga hållbarheten. Koka upp krusbären tillsammans med vattnet
Björnbärssylt

Björnbärssylt

Tillsätt natriumbensoat och häll upp på atamonsköljda burkar, sätt på locken direkt. Atamon ( för sköljning av burkar)
Tacosås

Tacosås

atamon. atamon. Tillsätt atamon enligt förpackningens anvisningar. Rengör burkar noga med kokhett vatten och atamon innan såsen fördelas i burkarna
Nyttigt och snabbtgjort av aronia

Nyttigt och snabbtgjort av aronia

Tillsätt konserveringsmedel, ex Atamon, om du inte fryser saften. Den som inte tycker sig ha tid att göra saft ska göra aroniasaft
Körsbärsmarmelad med vanilj

Körsbärsmarmelad med vanilj

atamon. Stoppa in några burkar i ugnen på 100 grader ett tag för att sterilisera dem, skölj dem sedan med atamonlösning. 1 vaniljstång atamon
Vichyvatten gurka.

Vichyvatten gurka.

2 tsk atamon (flytande). LAGEN SKA INTE KOKAS. Skiva gurkorna. Blanda alla ingredienser(utom dillen). salt och socker löses upp

Att göra saft

Jag brukar använda Atamon, det står på förpackningen hur man doserar. Det är safttider, både för att dricka och göra saft