Ta marmeladen ifrån plattan och tillsätt atamon. 2 burkar5 hg päron, skalade och skurna i små bitar (knappt ett kilo oskalade)1,5 dl vatten1 vaniljstång1 tsk pressad citronsaft5 g riven färsk ingefära3,5 dl syltsockerknappt 1 tsk atamon (konserveringsmedel)Koka päronbitar tillsammans med vatten, vaniljfrön, vaniljstång, citronsaft och riven ingefära tills päronen är mjuka
Atamon använder jag för hållbarhetens skull. Ta av sylten från värmen och blanda ner en tesked atamon. 1,5 tsk atamon. Skölj väl diskade glasburkar med en blandning av 1 dl vatten och 1/2 tsk atamon. 1 kanelstång 1,5 tsk atamon
Tillsätt atamon låt svalna en aning, tappa upp på atamonsköljda flaskor. Recept4 kg rabarber skurna i små bitar3 l vatten3 Citroner, saften av dem2 kg socker1 tsk citroncyra(kan uteslutas)atamonGör så här
Sätt till vatten, vinsyra och atamon. 2 Att man sätter till atamonen i första skedet beror på att risken för jäsning är störst när man har bären med. 3 tsk atamon pulver
atamon (konserveringsmedel). atamon (konserveringsmedel). Jag provade häromdagen på att koka lättsockrad saft på våra egna plommon från trädgården och oj va gott det blev
Rör ut vaniljsocker och atamon i en liten mängd saft. (1 krm atamon). 1 krm atamon. Har syltat och saftat hela helgen så nu kommer det sådana recept på löpande band här på bloggen, men är det bärtider så är det