Asiatisk wok kinakål recept

Vårrullar

Vårrullar

Av alla asiatiska rätter så tror jag vårrullar tillhör min favorit. 300g kycklingfärs2tsk soya2msk vegetabilisk olja2st rivna vitlöksklyftor½st finhackad röd chili1msk riven ingefära1,2dl strimlade bambuskott230g riven morötter1,2dl hönsbuljong5dl strimlad kinakål20st TYJ Springroll pastry100g risnudlar (blötlagda)1st ägg för penslingOlja till fritering. Häll 2msk olja i en wok och stek färsblandningen tills färsen tappar sin råa färg. Blanda i risnudlar och kinakål och rör hela tiden i ca 1 minut. 5dl strimlad kinakål
Wokade nudlar med fläskfilé

Wokade nudlar med fläskfilé

I kina serverar man gärna en sallad gjord av bambuskott, böngroddar och kinakål. Hetta upp hälften av oljan i en wok eller stor stekpanna

Pat Thai

Hetta upp lite olja i en wok eller vid stekpanna. Strimla under tiden kyckling, kinakål, chili och salladslökar

Snabblagad asiatisk wok

Kan ersättas med Salladskål, Kinakål eller Mangold. Ett stort eller två små Pac choy-huvuden skurna i fjärdedelar (finns i välsorterade affärer och asiatiska livsmedelbutiker)