Skiva rostbiffen riktigt tunnt, helst med skärmaskin och lägg upp den på. Idag tänkte jag tipsa om det här goda älgreceptet, som passar perfekt på en buffé eller som ensamrätt ihop med neutrala tillbehör
10 1 1/2 kg rostbiff 1 tsk salt 2 krm mellanmalen svartpeppar Marinad 1 dl kinesisk soja 1 1/2 dl balsamvinäger 3 msk flytande honung 3 hackade vitlöksklyftor 1 tsk mellanmalen svartpeppar 1 kruka färsk basilika, timjan eller oregano 1 burk cocktailkapris Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken. Kupongen är laddad Kinesisk soja 20 % rabatt ICA Asia 150 ml Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Asiatiska såser 10 % rabatt Santa Maria 200 - 500 ml Mer info Ladda kupong
Tweet Pin It Skriv utNu när det börjar bli lite varmare och ljusare ute så kan det vara gott med lite lättare mat till lunch och idag testade vi att göra den här asiatiska nudelsalladen med biff som blev himla god
500 g strimlat nötkött t ex högrev, rostbiff eller innanlår. Gör så här. Sätt ugnen på 225°. Skär purjolöken i skivor på snedden, skala och finhacka vitlöken
Använd färdigmarinerad rostbiff om du inte orkar marinera och steka själv. 500 g rostbiff alt. 1. Riv vitlöken och blanda med 2 msk soja och lime i en skål
Okej, det kanske börjar bli lite väl mycket asiatiska influenser i Medelhavskosten, men fisk med grönsaker och frukt är liksom själva basen (tillsammans med baljväxter) för den mat man traditionellt åt runt Medelhavet
Glasnudelsallad med ryggbiffDen här asiatiska salladen är superfräsch och fantastiskt god. Har man bråttom kan man köpa färdigskivad rostbiff som man piffar upp med lite marinad
Min syster gjorde en asiatisk touch på räksoppa (kommer i ett senare inlägg). Värdparet stod för varmrätt som bestod av perfekt rostbiff, potatis- och jordärtskocksgratäng som var ljuvlig och en mycket god rödvinssås
Där fanns något för alla som fisk och skaldjur, varm mat med rostbiff, klyftpotatis, köttbullar, en salladsdel, en charkdel och en asiatisk del som blev min favorit