Räkcocktail med asiatisk touch. Här kommer några förslag på förrätter till nyårs. Dillpannacotta med räkspett3 gelatinblad1 ½ dl vispgrädde½ finhackad rödlök3-4 msk hackad dill1 ½ dl gräddfil2 ½ dl kesella1 msk citronsaftsaltvitpepparGarnering
Visst är räkcocktail lite åttiotal, men vissa rätter håller decennium efter decennium. Här har vi fört in den i 2000-talet genom att ge den en asiatisk touche
Det fick bli räkcocktail. Därefter har vi lagt salladsblad i botten på glas, lagt på röran och sedan ringlat över lite hemmagjord Rhode Island sås (3 msk majonnäs, 1,5 msk chilisås, 1,5 msk asiatisk chilisås, 2 msk matlagnings yoghurt och en msk cognac – vispa ihop och vips är det klart). Vinet är kanske egentligen lite syrligt för denna typ av mat men syran och hettan i äppelkompotten fick vinet spela bra och givetvis satt det som en smäck med 70- 80-tals klassikern räkcocktail
Svenska alger går lika bra att äta som de vi importerar från AsienDet blir allt vanligare att vi äter alger i takt med det ökande intresset för de asiatiska köken