Asiatisk mat -. Vill man kan man tillsätta lite färska champinjoner i grytan, men här kommer min version på biffmed bambuskott som är minst lika god som den på kinarestaurang - om inte godare
Servera medasiatiskt ris (jasminris) kokat utan salt, soja och sambal oelek. Rör ut majsstärkelse med lite, lite vatten och slå redningen i grytan under omrörning
För någon vecka sedan hittade jag ett recept på en blogg där man hade gjort biffmed bambuskott, ni vet en sådan där gryta man kan beställa när man äter kinamat
Tycker ni om asiatiskt inspirerad mat. Faktum är att jag älskar det verkligen, och en av favoriterna är Biffmed Bambuskott, gärna hemmagjord sådan, för jo, det är jättelätt att göra hemma och jag lovar att det smakar minst lika bra som på restaurang
Det funkar i tex mex köket (pulled pork), det funkar i det asiatiska köket ( med chili och ingefära), det funkar i det japanska köket (medsoja och risvinäger) och det funkar i det nordiska köket ( senap, grädde, löööök) och det funkar i det franska köket (svarta vinbär ala porc au cassis eller fast konjaks-pepparsås), det tyska köket (snitzel) osv
Det vill säga inte enbart thai, meze eller olika asiatiska grytor och tofurätter. Det enda jag skulle kunna klaga på var just att det är en svampburgare, vilket jag personligen tycker är lite trist och tråkigt i jämförelse med en mer klassisk burgare med en biff gjord på soja