Förbered den antingen helt och hållet, förvara i kylen och servera den kall, alternativt grilla eller ugnsstek den marinerade fläskfilén och servera den varm ihop med nudelsalladen
Ta ut fläskfilén när den uppnått rätt innertemperatur. Dubbelmarinerad Fläskfilé Asian Style6-8 persMarinad 1ca 1,2-1,5 kg fläskfilé1 liter vatten75 g salt1 stor vitlöksolo (ca 4 vanliga klyftor)1 tsk grovmalen svartpepparca 3 cm ingefära1 msk japansk soja½ kruka korianderMarinad 21 dl japanska soja1msk sweetchilisås1 tsk råsocker½ tsk fisksåsca ½-1 tsk sesamoljasaft från 1 pressad lime1 stor pressad vitlöksklyftaAtt strö över till servering3 skivade salladslökar½ röd chili i tunna skivor3 cm strimmlad ingefära½ kruka hackad korianderca ½-1 dl krossade torrostade jordnötterGör så här. ca 1,2-1,5 kg fläskfilé
Hej och god middag denna härliga lördag. Vet ni vad det är som gör just denna lördagen extra härlig. Idag är det 1 juni och med andra ord officiellt sommar
Rensa fläskfilén ren från hinnor och överflödigt fett. Fläskfilé med asiatiska smaker4 portioner500-600 g fläskfilé1/2 dl sesamfrönMarinad2 msk hoisinsås2 msk japansk soja1 tsk salt0,5 dl strösocker Tillbehör500 g wokgrönsaker, en påse3 portioner kokt risSätt ugnen på 200°. 500-600 g fläskfilé
Strimla fläskfilén fint och stek den och vitlöken i lite matfett i en stekpanna. Servera fläskfilérullarna med syrlig soja, kumminpasta och vattenkrasse
Låt fläskfilén rinna av från marinaden. Häll fläskfilé med sås över nudlarna och servera. Skär fläskfilén i strimlor och låt marinera i ca 30 min i kylskåp. Stek vitlök och fläskfilé under omrörning i 3 min. 400 g fläskfilé
Skiva fläskfilén så tunt som möjligt. 500 g fläskfilé. 1 msk asiatisk fisksås. 500 g fläskfilé putsad Marinad 3-4 st vitlöksklyftor hackade 1-2 st thaichili eller piripiri 1 msk jordnötsolja 1. 5 msk kinesisk soja 1 msk strösocker 1 msk asiatisk fisksås 1 tsk sesamolja Till servering 4 prt jasminris 1 msk sesamfrön gärna vita och svarta 400 g färsk spenat 2 msk smör salt 2 st salladslökar jordnötsolja till stekning
Vilka är era favoriter på asiatiska lunchbufféer. Speciellt lunchbufféer med olika grytor, biff med bambuskott, kyckling i röd curry, fläskfiléspett, jordnötssås, friterade räkor, sötsur sås mm mm
ca 600 g fläskfilé. ca 600 g fläskfilé. Nu har äntligen sommaren kommit. Lagom tills skolorna börjar. Mina barn börjar inte förens nästa onsdag och jag har passat på att ta föräldraledigt
Grilla eller stek fläskfilén på hög värme tills den är rosa i mitten. Putsa fläskfilén och dela den i 2 centimeter långa bitar. 500 g fläskfilé. 2 msk färsk koriander eller asiatisk basilika, finhackad. 500 g fläskfilé 1 tsk finriven, färsk ingefära 0,5 tsk socker 0,5 tsk salt 0,5 tsk grön tabasco 2 små fasta bananer 2 msk jordnötter, grovhackade 2 msk färsk koriander eller asiatisk basilika, finhackad