Det är franska, betyder "roar/muntrar upp munnen" och är kort och gott en liten aptitretare, en munsbit - eller kanske mumsbit - som man får innan förrätten serveras
Egentligen är det beräknat för fyra personer, men då blir det bara som en liten aptitretare. Skeda över lite brynt smör över, dra ett par varv med pepparkvarnen och dekorera gärna med en kvist timjan
Baba ganoush är en populär dipp-rätt som gärna serveras som en aptitretare. När de svalnat kan du skära en skåra i varje och sedan gröpa ur köttet med sked
Baconröran kan även serveras som aptitretarepåsked. Jag har nog ätit det ute på krogen vid några tillfällen men hemma har jag nog inte gjort det sedan min ungdom, och då vill jag minnas att potatisen inte ens var färdigbakad
Hur goda som helst och passar utmärkt som en förrätt, aptitretare eller till buffén. Forma röran till "ägg" med en varm sked (som du sköljer under varmt vatten mellan varje ägg) och lägg dom på bröden