Eftersom duck a l'orange är en myyycket traditionell rätt och vi råka ha en hög med apelsiner hemma måste tillbehören helt klart innehålla apelsin, och den här gången blev det en härligt fräsch apelsinsallad
Garnera med skivad rödlök, oliver och mynta. Apelsinsallad. Häll bort vattnet och mixa kikärterna. Tillsätt salt, persilja, vitlök i bitar, citronsaft, peppar och ägg och mixa till en smet
Skala och skiva löken och avokadorna, och lägg på slaladen. Skär bort skalet på apelsinerna med en vass kniv, skär ut fina klyftor och lägg på salladen
Lägg upp rucola, apelsinskivor och toppa med rödlöken. Jag brukar laga den som en vardagsrätt, men om man vill servera den vid något lite elegantare tillfälle kan man rimma kycklingen någon timme först, vara lite mer kinkig med att skära bort de vita hinnorna på apelsinerna till salladen och blanka av såsen med några smörklickar som vispas i
Apelsin ochrödlök är en fin kombination. Skär apelsinerna i bitar och lägg i en skål. Skala och hacka rödlöken, blanda ned i apelsinbitarna tillsammans med minimozzarellan