Apelsinsås recept

Apelsinsås till kyckling och anka

Apelsinsås till kyckling och anka

För ett tag sedan så lagade Håkan till en apelsinsås som vi hade till helstekt kyckling och en varm sallad med bland annat potatisklyftor, brysselkål, granatäpple och (hör och häpna
Apelsinsås

Apelsinsås

Apelsinsås – varm sås med liten beska av apelsin, vitt vin något sötad och redd med maizena att servera till anka
Apelsinsås

Apelsinsås

Ingredienser Portioner. 4 3 - skal och juice av 3 1/2 apelsiner 1 dl socker 2 msk vatten 2 msk äppelcidervinäger 2 msk soja alt konc kalvfond 1 1/2 msk maizenaredning (mörk) 50 g smör Lägg till i inköpslistan
Apelsinsås

Apelsinsås

Kyckling i apelsinsås. Häll apelsinsåsen över de färdiga kycklingfileerna och garnera med apelsinfileerna

Apelsinsås med glass

Efterrätten som var en del av utmaningen tre rätter för 100 kr blev en sorts apelsinsås med vaniljglass. Apelsinsås med glass 4 portioner 2 kg apelsiner 1 liter vaniljglass 2 msk socker 1 msk sirap 1-2 tsk kanel (mängden socker/sirap beror på hur söt apelsinerna är) Skala och ta ut fruktköttet
Stekt ankbröst med apelsinsås

Stekt ankbröst med apelsinsås

Istället för korintsås blev det apelsinsås den här gången och det blev minst lika gott. Stekt ankbröst med apelsinsås, ca 5 personerca 700 g ankbröst (2 st)Apelsinsåsen
Kalkonbröst med apelsinsås

Kalkonbröst med apelsinsås

Dela kalkonbröstet i 4 bitar. Salta och peppra. Smält matfettet i den form som köttet ska steka i. Vänd köttet i det smälta matfettet
Anka med apelsinsås

Anka med apelsinsås

Apelsinsås. Apelsinsås. Måste bara få dela med mig av detta underbara recept. Det är supergott och fungerar utmärkt som bjudmiddag eftersom det går att förbereda
Anka med apelsinsås och potatisrosor

Anka med apelsinsås och potatisrosor

Tänkte att jag skulle ta och dela med mig av receptet på anka med apelsinsås som vi hade som huvudrätt på nyårsafton, eftersom det skulle kunna passa bra att laga nu när det stundar trettondagshelg
Ankbröst med apelsinsås

Ankbröst med apelsinsås

Apelsinsås. anka. Anka à l’orange. 4 pers. 2 ankbröst, färska eller frysta ca 700 g. salt och peppar. Sätt på ugnen, 175 grader
Torsk i apelsinsås

Torsk i apelsinsås

Idag handlade jag på vägen hem från Zinq i Hornstull där jag fixar mina ögonfransar. Jag hade en färdig meny för veckan, utom fiskdagen
Fläskfilé med apelsinsås

Fläskfilé med apelsinsås

4 pers. 600 g fläskfilé. Salt. Peppar. 2 msk smör. 1 gul lök. 3 dl vatten. 1 köttbuljongtärning. Saften av 2 apelsiner
Kycklingfilé i apelsinsås

Kycklingfilé i apelsinsås

Kycklingfilé i apelsinsås 4 port. Igår testade vi en ny maträtt här hemma, nämligen kycklingfilé som steks och sedan puttrar färdigt i en god sås med smak av apelsin