Apelsinpepparkakor recept

Mjuk apelsinpepparkaka

Mjuk apelsinpepparkaka

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en sockerkaksform. Smält smör och tillsätt mjölk, finrivet skal och saft från ½ apelsin, låt stå
Skurna apelsinpepparkakor

Skurna apelsinpepparkakor

Många kakor för liten arbetsinsats. Vi gjorde pepparkakorna ovan med en blandning av nötter. pinje- pecan- och valnötter eftersom vi hade glömt att köpa mandel

Mjuk apelsinpepparkaka

Denna kaka är riktigt julig. och ljuvlig. Sådär lagom smarrig men med lite extra allt. Kakan är porös, kryddig med smak av apelsin och en liten ton av pepparkaka med kanelglasyren blir den riktigt god

Apelsinpepparkakor

Rör smör, socker, sirap och kryddor smidigt. Blanda i ägg, apelsinskal, bikarbonat utrört i lite mjöl och det mesta av mjölet spara resten till utbakningen