apelsinlikör,, Grand Marnier eller Curaçao Orange. apelsin, rivet skal. apelsinsaft, färskpressad. Vispa nu omedelbart i smör, socker, en äggula i taget samt häften av apelsinlikören, resten dränker du in sockerkakssmulorna med
Vispa vitorna till ett fast skum, smält gelatinbladen i sin egen fuktighet på svag värme och tillsätt först gelatinet och sedan äggviteskummet till apelsinsmeten
fruktsallad på några apelsin och mandarinklyftor samt några melonbitar eller. Till sufflen. Servera sufflen genast den kommer ur ugnen och dekorera upp med lite
Det är egentligen väldigt enkelt att göra en underbart god apelsinsallad. Det enda är pysslet med att blottlägga klyftorna så de blir hinnfria, men å andra sidan är det just det arbetet som lönar sig så väl när man sedan njuter de mjälla klyftorna med sin saftighet i lagen som tar smak av apelsinsaften och den härliga vaniljen som den kokats med
Skölj av och torka apelsinen och riv skalet fint. Ringla över apelsinlikören. Vispa ricottaosten luftig och vispa ner äggulorna, 3 msk strösocker och apelsinskalet till en fluffig smet. 1 apelsin. 6 msk apelsinlikör
Rivet skal och pressad saft av en citron eller apelsin. Sätt ugnen på 175º. Smörj en suffléform eller annan ugnssäker form med höga kanter som rymmer ca 1 ½ liter
Den går även utmärkt att göra med annan smaksättning såsom till exempel just blåbär, hallon, rabarber, passionsfrukt, apelsin eller klassikern katrinplommon som min skånska svärmor gör den
Vispa vitorna till ett fast skum, smält gelatinbladen i sin egen fuktighet på svag värme och tillsätt först gelatinet och sedan äggviteskummet till apelsinsmeten