Dessa mandelskorporna har jag smaksatt med skalet av en ekologisk apelsin vilket jag tycker passar bra ihop med nyponsoppa, men du kan även välja att smaksätta dem med något annat som mörk choklad, eller varför inte lite kanel
Jag har exprimenterat lite med det som ska mumsas på till firarbubblet, och här är nu resultatet. Och gillar du inte smaken av rosmarin kan du ta timjan i stället, det passar också jättebra
En riktigt mustig chokladparfait kan passa fint som avslutning på en fiskmiddag i Påsk. Ett par matskedar Cointreau eller Grand Marnier passar bra om man vill ha en mer vuxen smak
Den gången smaksatte jag med lime, vilket gav en fräsch, lite mer somrig variation. Dessutom passar den både veganerna och glutenallergikerna, och det är ju aldrig fel
Istället för att baka dem på tradionellt vis, så bakade jag dem tätt tillsammans i en springform, och vips blir det en enda stor kaka, som man skär i bitar
Jag gillar att prova mig fram med recept, smaker och bjuda mina familj och gäster på. Här bjuder jag på en härlig efterrätt att njuta till kaffet, det bästa med detta recept är att det passar även att njuta av som frukost och eller en lättare lunch
Smakerna kommer fram betydligt bättre om man kanske bara serverar ett tillbehör tillsammans med salladen, istället för den mängd man ofta plockar ihop på en jultallrik
Jag tycker att julbordet ibland kan vara lite övermäktigt – det är många smaker, ganska ”tung” mat, bröd och annat som lätt gör en väldigt mätt väldigt fort, så jag har varit på jakt efter en god sallad att ha till all den klassiska julmaten
Detta är en lättlagad rätt sompassar lika bra till vardags som fest. Till kycklingen serverades stekt potatis som jag kryddade med salt, timjan och viltkrydda