Det går toppen att använda frysta eller halvfrysta filéer. Bäst är att använda en stektermometer för att kolla av innertemperaturen, som ska vara 72 grader
Stick en stektermometer i köttet och tillaga i ugn tills innetemperaturen är 62° för rosa kött. Det går också bra att använda färsk svamp t ex champinjoner och då behöver man ca 150 g
Nu visade det sej att vildsvinet gick riktig bra att använda till porterstek, med blåbär och enbär blev det automatiskt en vildare smak på den gamla klassikern
Nu när det inte är något grillväder så kan det vara idé att använda ugnen. Använda plastfolie till att rulla ihop limpan, precis som när man gör rulltårta
Viktigt att använda sockertermometer eller elektronisk stektermometer. Det här var tänkt att bli ett julgodis, men någon har varit och nallat och nu är det inte många kvar
Lite ben, puts och diverse kött från lamm som inte kan användas annat än till fond hade lagts i den lilla barnkokarkitteln i gjutjärn och fräste nu i högan sky och skulle snart få utgöra huvudrollen i det som skulle bli rödvinssåsen
Har du en stektermometer liggandes i någon låda hemma så kan du ju använda dig av den Var försiktig så att smeten inte börjar koka, för då skär den sig nämligen