Annorlunda griljering skinka recept

Senapsgriljerad skinka

Senapsgriljerad skinka

Hur man går tillväga när man kokar skinkan har vi skrivit om i ett tidigare inlägg och det hittar du här, tillsammans med en lite annorlunda variant av griljering med örter, soja och honung
Julskinka med härligt knaprig griljering

Julskinka med härligt knaprig griljering

Själv brukar jag koka skinkan själv men i år blir det lite annorlunda. Pga att den var helt borta var det svårt att få griljeringen att stanna kvar när man skar upp skinkan och jag som älskar just denna fettrand saknade den på smörgåsen under senapen
Nygammal griljerad skinka

Nygammal griljerad skinka

Ta av nät och svål från skinkan. Lägg skinkan i en ugnsform och bred blandningen runt om. 2-3 kg kokt skinka

Om julskinka och traditioner

Det har varit annorlunda ”julskinkemackor” blandat med mer klassiska. Tilltaget ger mig också utrymme att prova en spännande griljering och att laga en ny hemgjord senap som jag funderat på ett tag
Helgskinka med Medelhavssmak

Helgskinka med Medelhavssmak

Till helgen köpte jag en färdigkokt helgskinka och ville ha lite annorlunda smaker på griljeringen. För julskinka kommer ju ändå snart

Lemoncurd och ingefärsgriljering

Ta bort nätet och skär bort det mesta av svålen på den avsvalnade skinkan. Bred blandningen över skinkan och strö över ett jämnt lager med ströbröd

Börjar det kännas som det är för mycket julskinka kvar i kylen?

En annan variant som du kan göra av skinkan är en härlig carbonara där det bara är att ta bort griljeringen och tärna, jag har ett recept på den här äkta carbonara på mitt sätt , köper du billig rimmad skinka nu så kan du ju alltid göra den annorlundaskinkan som jag har gjort här den passar utmärkt som smörgås mat eller till en potatisgratäng