Anka kinesisk krispig recept

Kung Pao Chicken – from Stockholm to Beijing by boat

Kung Pao Chicken – from Stockholm to Beijing by boat

Dagen efter hade även Sofias syster Anka kommit ikapp oss och anslutit. Chen, som en gång var kinesisk student från Peking om jag inte missminner mig, föll för Urban och beslöt sig för att bli österbottning, hade tagit vår önskan om genuin kinesisk mat på allvar
Konsten att tillaga

Konsten att tillaga

Kinesisk stekt anka. Tydligen är det en viktig del av hela maträtten, att man serverar det krispiga ankskinnet tillsammans med ankan och grönsakerna
Mat i gallerian Mood Stockholm

Mat i gallerian Mood Stockholm

Rostbiff med cole slaw på morot, vitkål och majonnäs, Chèvre med honung och en bit färsk rödbeta samt Rökt anka, färsk pepparrot, kapris, inlagda grönsaker, currymajonnäs och rostad lök
BERLIN

BERLIN

Passa på att prova vegetariska räkor & vegetarisk anka. Vi åt en nudelsallad med tofu, chili, ingefära, koriander & massa krispiga grönsaker

Upp till bevis!

Mantao med anka (tempeh för vegetarianen) och hoisinsås, dumplings med nöt-, lamm- och fläsk- och tofufyllning, picklad rättika och gul morot, koreansk gurksallad, krispig potatissallad

Inte Pekinganka

På slutet tog vi bort mellandelen av röken och körde ankan direkt över den varma kolen för att få till lite krispigare skinn, man kan också steka den runt om i olja på hög värme