a detta goda och lättlagade filmjölksbrödet med smak av anis och fänkål. Grovlimpa med anis och fänkål3 dl grahamsmjöl3 dl vetemjöl3 dl rågsikt1/2 dl linfrön1/2 solrosfrön2 tsk bakpulver2 tsk bikarbonat1 tsk salt1/2 msk anis1/2 msk fänkål5 dl filmjölk1 dl mörk sirapBlanda alla torra ingredienser i en stor skål (mortla brödkryddorna först). 1/2 msk anis
Man tager det man tycker om, och eftersom jag gillar Kallsupen och Aalborg jubileums så har min smak av dill och koriander, medan Tommy är mera förtjust i en uns lakrits så då har han anis istället
Mortla fänkål och anis och rör ner. Så här gör du. Close. Bra att veta när du ändrar antalet portioner. Detta recept är gjort för ca 12 kakor portioner
½ tsk hel anis. Koka upp juice och vatten och rör i kornmjölet och margarin. Låt svalna. Blanda i resten. Är Du osäker på hur mycket vetemjöl som Du ska ta så börja med 3 dl och öka på med 0,5 dl i taget tills degen är lagom go att knåda
100 g (ca 1 ½ dl) skräd- eller kornmjöl 180 g (ca 3 dl) vetemjöl 2 tsk bakpulver ½ tsk bikarbonat 1 tsk anis 2 msk nyponpulver, t ex Friggs ½ tsk salt ¾ msk ljust muscovadosocker (eller farin) 100 g väl kylt smör 2 ½ dl kärnmjölk eller lättfil. 2 tsk bakpulver ½ tsk bikarbonat 1 tsk anis 2 msk nyponpulver, t ex Friggs ½ tsk salt ¾ msk ljust muscovadosocker (eller farin) 100 g väl kylt smör
RECEPT - KNÄCKEBRÖD med ANIS & FLINGSALT. Anis. Krydda LÄTT med havssalt och anis. Ja jag vet, det är lite dåligt med uppdatering på bloggfronten från min sida, men jag får ursäkta mig med att jag förbereder mig för semester